Glas Javnosti

PLJUSAK U VRANJU I BORU : Velike količine vode su na ulicama, RHMZ dala novo upozorenje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jak pljusak danas popodne je pogodio Vranje i Bor. Oba grad su pod vodom i ulicama teče reka vode.

Najkritičnije je bilo u Boru, gde je pala velika količina kiše i na ulicama su se stvorili potoci vode. Kako se vidi na snimcima koji su objaveljeni na društvenim mrežama, na pojedinim mestima je voda bila toliko duboka, da vozila nisu mogla da se kreću.

Slična situacija je zadesila i Vranje. Posle kiše na kolovozima je uočeno veliko zadžavanje vode.



RHMZ UPOZORAVA : 

- Tokom poslepodneva promenljivo oblačno, nestabilno i sparno, sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom - najavio je danas Republički hidrometeorološki zavod. 

RHMZ je ranije danas upozorio je da se do petka na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti intenzivniji, sa više od 20 mm za kratko vreme, uz grad i jak vetar u zoni padavina.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Na području zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja, istočne, jugoistočne i jugozapadne Srbije i na Kosovu i Metohiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Na području Beograda, Srema i Banata uključen je žuti meteo-alarm, koji označava potencijalno opasno vreme piše 24sedam

U Srbiji u četvrtak promenljivo oblačno, toplo i nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, uz grad i jak vetar u zoni padavina, naročito posle podne, uveče i u toku noći ka petku.

U petak pretežno oblačno i hladnije. Padavine će u toku dana oslabiti, a do večeri i prestati, uz delimično razvedravanje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR