Glas Javnosti

PLANIRATE DA KUPUJETE POLOVNI AUTOMOBIL? Na ove 3 stvari OBRATITE PAŽNJU kako ne biste bili PREVARENI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prevare u vezi sa kupovinom nešto su sa čim se sve više susrećemo, a ovaj vid prevare posebno je zanimljiva tema kada je kupovina polovnih automobila u pitanju.

U vezi sa kupovinom polovnih automobila govorio Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije.

"Sistem sa vraćanjem kilometraže unazad je dobro razvijen, jako mu je teško stati na put. To je organizovano baš jako dobro. Protiv toga boriti se - jako je teško. Možda posmatranjem automobila, ali to iskusnom kupcu može značiti. Laicima - ne" - rekao je Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije.



Sem vraćanja kilometraže postoje i drugi načini prevara.

"Trebalo bi obratiti pažnju s obzirom na nove propise kod nas na delove koji se odnose na ekologiju - odnosno na izduvne delove. Tu postoje katalizatori i drugi sistemi, koji su jako skupi, a koji se lako vade. Zato je preporuka da taj auto koji hoćete da kupite odvezete kod nekog dobrog automehaničara, da vam se ne desi da na prvom tehničkom pregledu ne možete da pređete. Takođe, neki automobili posle udesa nemaju vazdušne jastuke, što je kod novih sistema i automobila veoma opasno i rizično" - rekao je Petar Živković, iz Udruženja automobilskih novinara Srbije, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR