Glas Javnosti

Planirane saobraćajnice za 2027. godinu - Uz Izgradnju tri velika mosta preko Dunava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mnogo toga biće završeno do 2026. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja program „Skok u budućnost – Srbija EXPO 2027“ za period od 2024. do 2027. godine.

Govoreći o izgradnji saobraćajnica i pruga, kazao je da je od 2012. godine danas izgrađeno 468 kilometara puteva, a da je plan da ukupno bude izgrađeno 955 kilometara do 2027. godine.

– A od 1945. do 2012. godine je izgrađeno gotovo duplo manje. Ostalo nam je od Koševa do Preljine, deonicu, biće gotova do 2025. godine. Sledeći je Pakovraće-Požega, ostalo nam je 19,5 km, i to će biti gotovo do 1. oktobra ove godine. Deonica Sremska Rača-Kuzmin u dužini od 19 km, sa mostom u Sremskoj Rači, biti završena do kraja 2025. godine. Fruškogorski koridor, ukupno 47,5 km, biće urađen do juna 2026. godine – rekao je Vučić.


U ovom trenutku se grade tri velika mosta preko Dunava, to se nikada u istoriji nije dogodilo u našoj zemlji, istakao je predsednik.

– Potom imamo deonicu Šabac-Loznica, biće završena uskoro, zatim Dunavski koridor, deonica Požarevac-Golubac, to je 68 kilometara, to završavamo celo do 2026. godine! Obilaznica oko Novog Sada biće urađena za dve i po godine. Beograd-Zrenjanin-Novi Sad tu će biti mnogo muka. Mnogo pre Ekspa ćemo ipak završiti, konačno ćemo biti dobro spojeni i sa Kovačicom, i Idvor i Opovo. To će mnogo značiti za sva ova mesta – istakao je Vučić.

Osmeh Srbije od 168 kilometara biće urađen do 2026. godine, a potom je govorio o auto-putu Vožd Karađorđe.

– Radimo od Čibutkovice do Orašcu, deonica od 41 km. Cilj nam je da spojimo Lazarevac i lazarevačka mesta, da spojimo brzom saobraćajnicom sa Aranđelovcem. I Mladenovac će dobiti mnogo brži izlaz za Beograd – kazao je on.

Vučić je najavio i da će spojiti Novu Varoš sa auto-putem od Sjenice do Duge Poljane, kako meštani ne bi išli starim putem do granice sa Crnom Gorom.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR