Glas Javnosti

PLANINA OBORILA SVE REKORDE POSEĆENOSTI: Rekordna poseta na Zlatiboru, za četiri dana 100.000 gostiju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom sva četiri dana praznika, na Zlatiboru se tražilo mesto više. U brojnim sadržajima na otvorenom i u restoranima i hotelima boravilo je 100.000 gostiju, što jer rekord u savremenom bavljenju turizmom na toj planini, kažu čelnici opštine Čajetina.

"To potvrđuje opredeljenje definisano dugoročnom strategijom razvoja turizma na našoj planini da se smeštajni i zabavni sadržaji nalaze u centralnom delu naseljenog mesta Zlatibor, na nekih dva odsto teritorije opštine Čajetina, a da na preostalih 98 odsto teritorije opštine turisti mogu da uživaju u lepotama nedirnute prirodne sredine“, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Prvi radni dan u 2024. godini će za mnoge opštinske službe biti veoma aktivan, dodao je Stamatović, jer se, prema najavama meteorologa, već narednih dana očekuju prve veće snežne padavine u ovoj zimskoj sezoni.


"U drugoj polovini prošle godine smo značajno obnovili i modernizovali vozni park lokalnog komunalnog preduzeća, tako da i posetioci Zlatibora, ali i njegovi stanovnici, mogu da budu sigurni da će svi putevi biti prohodni u najkraćem mogućem vremenu od početka padavina“, naveo je Stamatović.


Glas javnosti/ R05S

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR