Glas Javnosti

PLAČEM KAD ME NIKO NE VIDI! Jelena Tomašević o teškoj bolesti: Možda neću biti ŽIVA kad mi sin pođe u školu i kad mi se ćerka bude udavala

Društvo
Autor: Glas javnosti

U potresnoj ispovesti, supruga Dejana Tomaševića - Jelena, govorila je o borbi sa lupusom.

Gostujući u emisiji "Ordinacija" na RTS , Jelena, majka četvoro dece, kaže da su se prvi simptomi bolesti javili pre deset godina i bili su vrlo neupadljivi.

"Primetila sam mesec dana nakon četvrtog porođaja da mi otiče jedan prst, pa sutradan drugi. Obratili smo se lekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da imam lupus.Tada sam i prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom", priča Jelena i dodaje da se sve to dešavalo dok su Živeli u Španiji. Malo potom je Dejan potpisao ugovor u Grčkoj, preselili su se u Atinu i tu je zatražila drugo mišljenje. Nažalost, dijagnoza je bila potvrđena. 

"Doktor mi je objasnio da bez obzira na to što imam 36 godina, moje telo je staro 75. Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis", kaže i dodaje da je potom usledio dolazak u Beograd i lečenje, prenosi Mondo.

O tom periodu i neočekivanoj Jeleninoj dijagnozi, proslavljeni košarkaš kaže da je bio veoma stresan -  preseljenja, rođenje sina Matije... Ali ona je sve uvek stoički podnosila. 

"Jelena, ako je i imala neke zdravstvene probleme, nikada se nije žalila. Uvek sam ja bio u centru pažnje. Po prvi put sada ona ne može da preuzme obaveze, jer ima temperaturu, što se dešavalo prvih šest meseci. Njen najveći kvalitet je, što i pored svih tih problema, nije dozvoljavala da mi to na neki način osetimo. Posle smo saznali da se trudila da se osami kad joj je baš teško, da ode i isplače se, pozove sestre i podeli tu muku, ali se trudila da mi to u kući ne primetimo", kaže Tomašević. 

O tome koliko je važna podrška i ljubav supruga, kako bi se ta "bolna duša" izborila sa svime, ova hrabra dama kaže: 

"Dejan i ja smo napravili fantastičnu konekciju, mi smo bukavlno konektovani u jednu čistu ljubav. Kada kraj sebe imate nekoga takvog, onda tačno znate gde ćete da izađete, šta ćete da radite u budućnosti... Tako smo mi isplanirali da imamo više dece. Nikada nismo pričali da imamo jedno dete. Neki od nas su hteli petoro", kaže i dodaje da je lupus sve poremetio: 

"Lupus me je jako poremetio tako da nisam mogla da rodim Dejanu još jedno dete iako je jako želeo i peto. Onda smo se dogovorili da on bude moje peto dete", ispričala je sa bolnim osmehom na licu. 
A onda počinje bes. Istinsko suočavanje sa bolešću i svime šta ona nosi.

"Počinjem da razmišljam šta se dešava, šta će biti... Raste bes. Zato što možda neću biti tu na Manjinoj svadbi. Možda neću biti živa kad Matija pođe u školu, neću biti sa Kićom kad završi fakultet. Prosto, samo se te negativne energije lepe, dolaze... Samo su mi one prividno tu. A onda kada usledi taj plač, taj zagrljaj, kad osetiš tu ljubav onda kažeš sebi: Ma, možeš ti to. Imaš sa kim i imaš zbog koga", otkriva Jelena u ovoj ispovesti koja je potresla sve u studiju. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP