Glas Javnosti

PETICIJA PROTIV UBIJANJA ŽIVOTINJA i krivična prijava protiv radnika kineske fabrike koji su drali kožu mački! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pravnici Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i tim Kreni-Promeni podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu protiv radnika kineske kompanije guma Linglong koji su mučili, a zatim i ubili nedužnu životinju.

Kompanija je izašla sa saopštenjem da nije bila u pitanju mačka i da su radnici svakako dobili otkaz.

- Želimo da institucije rade svoj posao i zato smo poslali krivičnu prijavu i sada je tužilaštvo na potezu da slučaj ispita detaljno do kraja. Nažalost ovo je ne tako retka pojava ubijanja i mučenja životinja. Gotovo svakodnevno čujemo vesti da su na zverski način ubijeni neki pas ili mačka. Zato je važno da svaki sledeći put odreagujemo isto. I da se borimo na sve dostupne načine - bilo formalno kroz pravni sistem ili raznim građanskim akcijama. Samo ako se potrudimo da nijedan slučaj ubijanja životinja ne prođe nezapaženo, možemo uticati da se smanji, kažu za Glas javnosti u timu Kreni-Promeni.

 Takođe pokrenuta je i peticija protiv ubijanja životinja! 

- Uspeli smo u martu prošle godine, da brzom reakcijom svih nas, sakupimo za samo nedelju dana više od 30.000 potpisa i stvorimo grupni prititisak da naši ljubimci dobiju još jedan izlazak dok je trajao policijski čas. Da se tada nismo udružili naši ljubimci bi imali pravo na samo jedan izlazak napolje za 24 sata, što bi ozbiljno narušilo njihovo zdravlje. Samo ako nastavimo da budemo tako udruženi i reagujemo svaki put možemo uspeti da popravimo položaj onima koji nam bezuslovno pružaju ljubav, dodaju pokretači peticije. 

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR