Glas Javnosti

Petar Đurić objavio DOKAZ! Njegov otac preminuo je čekajući da bude priključen na respirator! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovali su tvrdnje Petra Đurića, koji je u direktnom televizijskom uključenju izjavio da je "njegov otac umro od korone, čekajući respirator".

Međutim, lekarski nalaz koji je Đurić podelio sa svojim prijateljima na Fejsbuku govori suprotno.

-Lekari su se borili do poslednjeg sekunda. Mi u Zemunskoj bolnici imamo respiratore, mislim da je treća po broju respiratora. Reč je o licu vrlo loše prošlosti, osuđivanom za krivična dela. Drugo lice je Sloba Robija, višestruko osuđivano lice. Nemojte takve da predstavljate kao junake, znamo s kim imamo posla. One koji profesoru Baziću guraju prste u usta i govore kurvo, nemojte mi predstavljati kao junake, rekao je Vučić.

I Zlatibor Lončar bio je sličnog stava, navodeći da je “sve pokušavano da se spase život, ali na žalost nije dalo rezultate”.

-Bolnica Zemun od prvog momenta ima 75 respiratora i nikada u upotrebi nije bilo više od 30 mašina. Otac mladića je tretiran po svim standardima, bio je i na neinvaznoj i na invazivnoj terapiji… pokušano je sve, ali na žalost nije dalo rezultate.

Međutim, u istoriji trenutnog lečenja, dokumentu koji je Petar objavio na svom profile, jasno su izneti suprotni podaci.
“09.04. 2020. – 11:58 Konsultovan anesteziolog, indikovano je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mesto; 03:08 – Afebrilan sO2 86%, kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno nema slobodnih mesta, te se lečenje nastavlja u JIN”, stoji u delu istorije lečenja.

U ovom dokumentu piše da je pacijent 12.04. 2020. godine bio na “prijemu u respiratorni centar”.

-Pacijent na prijemu u respiratorni centar, bez karotidnog pulsa, bez sopstvenog disanja, cijanotičam. Na kontinuiranom EKG monitoru 5 min bez srčane radnje. Konstatujem EXITUS LETALIS, stoji u delu koji je napisala dr Mirijana Mladenović.

Pacijent Ljubiša Đurić primljen je u KBC Zemun 28.03., a preminuo je 13 dana kasnije, čekajući da bude priključen na respirator, što je i prikazano u istoriji lečenja.

(Izvor: Nova.rs)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR