Glas Javnosti

PETAK DAN 'D' ZA MATURU: Nestrpljivi osnovci iščekuju odluku SAVETA o maturskoj večeri!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Krizni štab je popustio mere i doneo odluku da je moguće organizovanje maturskih proslava uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Kontaktirali smo drektore Osnovnih škola  i pitali da li će se mature u okviru škole biti organizovane.

Direktor Osnovne škole u Belom potoku istakao je da je u petak savet roditelja kao i da su ponudu kasno dobili, ali da će ipak odlučiti na savetu.

- Ne vezano za situaciju mi već nekoliko godina ne organizujemo mature u sklopu škole. Mi smo u trenutno zauzeti oko prijmenog ispita, a ova informacija je stigla tek juče, tako da proslavu nećemo organizovati - , rekla je Vesna Životić, direktorka škole Jovan Jovanović Zmaj.

 

Irena Ivanov Kaličanin istakla je -Mi to ne organizujemo, biće samo svečana podela diploma. A da li to roditelji to organizovati u privatnoj režiji to ne znamo -.

Iz uprave Osnovne škole Đura Jakšić  rečeno nam je da o tome odlučuje savet i da se još uvek ništa ne zna, te da će nakon toga odlučiti.

 

- Mi nemamo uslove u školi za proslavu, tako da je nećemo organizovai, sala za fizičko nam nije adekvatna da bi se tu organizovala maturska proslava. - rečeno nam je iz Osnovne škole Vuk Karadžić. 

 

Nebojša Životić, direktor Osnovne škole Vojvoda Stepa  istakao je da su oni po najavama Kriznog štaba da će mere biti ublažene, pripremili plan o maturskoj proslavi u slučaju da do popuštanja mere dođe.  Oni žele da  đacima izađu u susret i organizuju proslavu mature, i dodao - Sutra je sastanak saveta roditelja pa ćemo odlučiti, ali proslave će verovatno biti.  To jeste velika odgovornost, nama je bezbednost dece na prvom mestu. Očekujemo još preciznije instrukcije, naša škola poslednjih godina organizuje proslave u sklopu škole, u školskoj sali. Uradićemo sve kako propisuje Krizni štab u cilju bezbdnosi dece i sprečavanja širenja virusa -.

Iako se spekulisalo da li će maturske proslave biti organizovane, maturanti su u svojoj organizaciji već bukirali termine u restoranima. I pre odluke Kriznog štaba sami su odlučili gde i kada će proslaviti odlazak iz školske klupe.

(Glas javnosti)    

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR