Glas Javnosti

PENZIONER PLATIO KAUCIJI ZA PRIJATELJA, A SUD MU NIKADA NIJE VRATIO NOVAC: 'Ako sam KRIV, TRPAJTE ME u ZATVOR, KORUPCIJA POSTOJI!' (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Boško Minjin je pre 17 godina platio kauciju za tadašnjeg prijatelja svog sina Bojana Obradovića u Sremskoj Mitrovici, te mu taj novac ne može biti vraćen dok Bojan ne odsluži preostali deo kazne. Boško je juče u 10 sati predao tužbu Višem sudu u Beogradu.

Prema rečima advokata, radi se o specijalnom povratniku, a država po zakonu ne bi smela da odlaže zatvorske kazne Obradoviću jer on spada u tu grupu.

Po zakonu nije dozvoljeno da optuženik napušta državu, rekao nam je advokat.

 -Ostalo mu je još godinu i po dana do zastarevanja kazne. Kada sam ga pitao zašto ne ide u zatvor, uzvratio mi je:„ Jebi ga, čekam da mi zastari! Zašto bi išao kad imam kombinaciju sa predsednikom suda Agatonovićem?!“. Znam da Bojan nije bolestan, jer se povremeno čujemo telefonom. Ima odgajivačnicu buldoga u Beogradu, vodi pse na izložbe, vozi automobil, putuje. U poslednjih šest meseci je tri puta menjao mesto prebivališta, bio je u Zemunu, na Vračaru, a sada je na Savskom vencu. Predlagao sam mu da mi isplati dug, a da mu ja prenesem kauciju od 15.000 evra, koju može da podigne kada odleži kaznu, ali je odbio - navodi Boško, kome je novac neophodan za lečenje.

-On je to odlagao, čuli smo se. Rekao mi je da je imao veze i da mi taj novac neće vratiti. 4,5 godine se to odgađa. Da li daje mito ili su to falš papiri ne mogu da tvrdim. On čeka da mu vreme istekne, onda se ja mogu slikati. Te pare su moje, lično, gorko sam ih zaradio!

Dostavljena dokumentacija

Uz predlog krivične prijave dostavio je:

Kako Minjin ističe, "nema zaštićenih, a štite čoveka već 4.5 godine."

-Donesi mi pare, ja ti potpisujem da ti podigneš kada završiš to, jer on čim odleži tih 6 meseci ja mogu da dignem pare, a od te utakmice nema ništa, ja na pravdi Boga očekujem da dobijem novac- dodaje Minjin.

Lažna dokumentacija

Kako kaže Minjin, odlaganje tih kazni vrši tako što lekari pišu izveštaje da ima različite bolesti, te je svaki put druga bolest u pitanju.

A kada je u pitanju provera lekarskih izveštaja, sud je njegovu dokumentaciju slao na veštačenje, ali on nikada nije bio poslat na veštačenje, tvdi penziner iz Rume.

Boško Minjin ispred Višeg suda u Beogradu:

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR