Glas Javnosti

Pedofil na slobodi! Razočaranje Srbina iz Berlina pošto je spasio devojčicu od manijaka

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čim mi je uspaničena žena rekla da je sumnjivi muškarac oteo devojčicu iz parka, pošao sam za njim nekih stotinak metara i stigao ga. Pitao sam ga ljutito: „Je l’ to tvoje dete?“ Ćutao je i počeo je da se znoji, a onda je rekao: „Ne, nije.“ Hteo je meni da vrati dete, ali rekao sam mu da ga vrati tamo gde ga je uzeo. Devojčica mu je bila na ramenima, a ja sam uzeo telefon i sve vreme ga snimao.

Vratio je devojčicu uspaničenoj majci, ovako priča Zoran Živković (44), vlasnik kioska, koji je 18. juna sprečio manijaka da otme devojčicu (2) sa igrališta na trgu Bokshagener u Berlinu.

Najpre je mislila da joj je otac, a onda je shvatila da nije. Pratila ga je sa svojom ćerkom oko 200 metara, a onda je prepoznala mene pošto živim u tom kraju više od deset godina. Uzviknula je: „Zorane, Zorane, mislim da ovo dete ne pripada ovom čoveku! Pomozi!“ Nisam ni trenutka razmišljao. On je bio visok oko 195, a ja 185 centimetara. Držao sam ga na oku da ne pobegne i usput ga snimao kamerom. Nije mogao da beži jer mu je dete bilo na ramena. Malecka je slatka plavušica, lepa kao lutka! Bila je opuštena. Nije shvatila šta se desilo i to mi je bilo najbitnije – kaže srpski heroj iz Berlina i prepričava kako je otmičar vratio dete.

Spustio je dete i dao ga majci. Ona je kratko pričala sa njim, ali bila je u šoku. U blizini je bio kombi s policajcima, a njih sedam je došlo i uhapsilo ga. Majka devojčice je sa mužem došla kod mene pola sata kasnije i potreseno mi rekla: „Izvini, ako ti kažem hvala, počeću da plačem“ – nastavlja svoju priču Zoran koji se razočarao jer je otmičar pušten iste večeri.

Navodno su rekli da ima malo alkohola u krvi, ali da ima adresu u Berlinu i da neće da pobegne. Navode da motiv otmice nije seksualne prirode, već da je reč o osobi s psihičkim problemima. Daleko od toga da je bolestan. Bio je pijan i ukrao je dete. Najčudnije je što me policija ne zove da dam izjavu, ipak sam je doveo. Kao da je uzeo džak papira. Ženu koja se meni obratila za pomoć zovu svaki dan u policiju. Ona ide kod psihologa zbog stresa koji je preživela. Ima dete od dve godine i plaši se što je manijak na slobodi – kaže Zoran.

“Džabe sam dao snimak da se vidi ko je manijak!”

Zoran je Beograđanin sa Banjice. U Nemačkoj živi oko deset godina. Najpre je živeo u Ahenu, pa u Berlinu.

–Ovde sam završio akademiju za bezbednost, bavio se obezbeđenjem. Imam dozvolu za pištolj. Nemački mediji su najpre izvestili da su neki prolaznici spasili devojčicu, a onda im je neko dojavio za mene. Nisam očekivao da će sve stići do Srbije. Nemački mediji, poput „Bilda“, RTL-a, „Bild cajtunga“ nudili su mi novac za video. Svima sam ga dao džabe da se zna ko je manijak! – rekao je heroj.

Heroj koji je tokom prošlog meseca spasao malu devojčicu od otmice u Berlinu, Beograđanin Zoran Živković, potresen je sudbinom koju je mogla da doživi devojčica da nije preokrenuo situaciju i odbio je ponude pojedinih medija da za novac da intervju.

Živković, rodom sa beogradske Banjice, koji radi u kiosku kod Bokshagener Placa u Berlinu, gde sve vrvi od dečje graje i bezbrižnih roditelja, odazvao se pozivu žene koja je posumnjala da jedan čovek odnosi devojčicu, bez znanja njene majke.

Mnogi u kraju gde godinama živi i radi posle ovog događaja ukazuju Zoranu veliko poštovanje.

Zoran za frankfurtske "Vesti" kaže da su mu televizijske ekipe velikih medijskih kuća nudile novac da ga intervjuišu, ali da ih je džentlmenski odbio uz objašnjenje da mu ne pada na pamet da zarađuje na nečijoj nesreći ili opasnosti kojima su deca izložena.

Dovoljno im je da znaju da je u sred Berlina jedan Srbin spasao nemačko dete od Nemca - rekao je Beograđanin, koji je osvetlao obraz svim Srbima u Berlinu i celoj Nemačkoj.

Pritom, kaže da jedva uspeva da zadrži suze od pomisli kakvu bi sudbinu doživela devojčica da nije preokrenuo situaciju. Pedofilija, prodaja dečjih organa, neki su od užasnih scenarija koji mu stalno prolaze kroz glavu.

Svako jutro bude me užasi scenarija koji su mogli da se dese, i tražim način da se smirim", objasnio je on dodajući da nije čudno što su odmah njega pozvali u pomoć, jer ga inače tu svi znaju, a vremena za razmišljanje nije bilo - iskren je Zoran.

Na društvenim mrežama ne prestaje da se govori o Zoranovom viteškom potezu, a za brzu i pravovremenu reakciju dobija samo reči hvale - „Poštovanje za pravu reakciju. Poštovanje i za sve ljude koji štite decu“, „Dobro je što još uvek postoje pažljivi ljudi, veliko hvala ovom čoveku“, „Treba nagraditi toliku humanost i hrabrost“, „To su ljudi svetske klase, odlična reakcija. Naši pravi junaci“…

To su samo neki od komentara puni reči hvale i poštovanja prema Zoranu.

Najkonkretniji su bili oni koji su napisali da Zorana treba nagraditi tako što će biti oslobođen plaćanja poreza na pet godina ili oni koji smatraju da zaslužuje državni Orden za zasluge.

Slučaj je prijavljen Socijalno-psihološkoj službi okruga, koji će proveriti da li ima osnova za smeštanje otmičara u bolnicu, a policija je saopštila da on ima psihički poremećaj.

Iste večeri otmičar je uhapšen, uzeli su mu otiske prstiju i uzorak krvi, ali je malo kasnije pušten na slobodu, jer "u tom trenutku nije bilo osnova za izdavanje naloga za hapšenje".

Portparol policije saopštio je da muškarac ima prebivalište u Berlinu i da nema opasnosti od bekstva.

Prema proceni Pokrajinske kriminalističke službe za delikte nad decom, reč je o psihički poremećenom čoveku, bez prepoznatljivih sklonosti ka pedofiliji.

(Izvor Tanjug, Alo)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR