Glas Javnosti

PAZITE SE: Srbijom hara SMS prevara, ako vam je stigao ovakav tekst ne nasedajte

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji se pojavila nova SMS prevara, u kojoj pokušavaju da vam "izvuku" podatke kartice predstavljajući se kao Pošta Srbije. Na mobilni telefon najpre stiže SMS poruka pošiljaoca potpisanog kao "PoštaSrbije", u kojoj se navodi da navodni paket nije isporučen jer nije plaćena carina.

U poruci napisanoj ćirilicom, navodi se da paket nije mogao da bude isporučen jer nije plaćena carina manja od pet evra, i dodat je link na sajt koji nema veze sa Poštom Srbije.

Nikako ne savetujemo da kliknete na ovaj link, jer je očigledno prevara u pitanju, ali ako to uradite završićete na sajtu koji ima logo pošte, ali je URL drugačiji.

Dočekaće vas obaveštenje da vaša pošiljka čeka da bude izmirena carina, čiji iznos se ne poklapa sa onim u SMS poruci. Potom će vam tražiti podatke kao što su broj platne kartice, njen datum isteka i CBC2 ili CBB2 kod. Nije poznato ko stoji iza ove prevare, ali je jasno da je u pitanju namera da se naivnim ljudima koji čekaju da im zaista stigne neka pošiljka izmame podaci o kartici koji će potom biti zloupotrebljeni. U prilog toj tvrdnji ide i činjenica da su nam čitaoci prijavljivali da im je ovakva poruka stizala, iako nisu poručili nikakav paket i ne čekaju pošiljku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR