Glas Javnosti

PATRIJARH SRPSKI SUPERSTAR: Porfirije ima više od 36.000 pratilaca, a među njima je ova lekarka i čuveni Srbin

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz Srpske pravoslavne crkve juče je stigla vest da je na Fejsbuku otvorena zvanična stranica patrijarha Porfirija, a dok ona ne zaživi tu je Instagram.

Samo nedelju dana ranije patrijarh Porfirije dao je blagoslov da na Instagramu bude otvorena zvanična stranica srpskog crkvenog poglavara.

Srpska pravoslavna crkva tom prilikom je saopštila je da je na taj način patrijarh želeo da izađe u susret javnosti:

- Patrijarh želi da ovim putem izađe u susret izrazitom interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima - objašnjeno je tada u saopštenju.

 

U međuvremenu, na zvaničnoj stranici patrijarha Porfirija objavljeno je petnaestak postova, ali je poglavara SPC zapratilo više od 36.300 ljudi.

Među onima koji su zapratili partijarha ima i mnogo poznatih ličnosti. Tako su na spisku pratilaca glumica Sloboda Mićalović, Miloš Biković, Viktor Savić, Jelena Gavrilović, Danijela Vranješ i Branka Šelić. Poglavara SPC prati i doktorka Danica Grujičić, voditeljka “Dnevnika” Milica Nedić, najpametniji Srbin po MENSI - pisac Uroš Petrović, ali i dramaturg Vladimir Đurđević i reditelj Danilo Bećković, te supruga Duleta Savića, novinar Marina Rajević, Robert Čoban...

To su samo neki od parijarhovih folovera, koji su se njegovoj stranici pridružili za jednu nedelju pa je sasvim realno očekivati da ove brojke ubrzo porastu.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR