Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE ZABRINUT: Objavom na Instagram profilu apelovao na škole da ne odvraćaju decu od veronauke

Društvo
Autor: Glas javnosti

Neverica i iznenađenje. To su prve reakcije više direktora škola upitanih da prokomentarišu objavu patrijarha SPC Porfirija, koji je napisao da je "veoma razočaran" informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno obeshrabruju i čak sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za versku nastavu.

Na zvaničnom Instagram nalogu patrijarha srpskog Porfirija, objavljeno je da je veoma razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji “svesno obeshrabruju čak i sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za versku nastavu” piše portal Moj Grad Sremska Mitrovica.

“Veoma sam razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno obeshrabruju, čak bih rekao, sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za Versku nastavu”, poručio je patrijarh preko Instagrama i dodao:



“Posavetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih Crkava i verskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organima.”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR