Glas Javnosti

Patrijarh Porfirije stigao u Njujork

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije boravi u poseti Njujorku gde će sutra služiti liturgiju u Sabornoj crkvi Svetoga Save na Menhetnu i održati više sastanaka posvećenih nastavku obnove Saborne crkve i parohijskog doma u Njujorku koji su oštećeni u požaru na Vaskrs 2016. godine.

Na aerodromu "Džon F. Kenedi" patrijarha Porfirija su kasno u petak dočekali protojerej-stavrofor, starešina Sabornog hrama Svetog Save na Menhetnu Živojin Jakovljević i predsednik crkvene uprave Veljko Dobrilović, kao i deca u narodnoj nošnji koja su hlebom i solju poželela dobrodošlicu patrijarhu, objavljeno je na Fejsbuk nalogu srpskog patrijarha.


Na osnovu odluka nadležnih crkvenih organa, Crkveno-školska njujorška opština i parohija privremeno su, u cilju prevazilaženja nastalih problema, poverene na duhovno staranje i upravljanje patrijarhu Porfiriju.

Patrijarh boravi u poseti Njujorku u pratnji protojereja-stavrofora profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu Velibora Džomića i protođakona profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu Dragana Radića i podđakona Dejana Nakića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR