Glas Javnosti

Patrijarh Porfirije razgovarao sa Hilom i O'Brajanom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O’Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Ističući važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva koji je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda, poglavar SPC je upoznao goste sa neizmenjivim stavom SPC da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.

S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocenio uključivanje Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopšteno je iz SPC.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pritom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde.

„Uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini“, naglasio je patrijarh, saopšteno je iz SPC.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR