Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE: Oni koji su na krilima Amfilohija došli da zbliže ljude izneverili su poverenje mitropolita

Društvo
Autor: Glas javnosti

Patrijarh srpski Porfirije kritikovao je danas vlast u Crnoj Gori koja je, kako je rekao, izneverla poverenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svet koje postoje samo i isključivo na polarizacijama

U besedi u crkvi Svete Trojice u Sremčici, patrijarh je rekao su poslednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su "oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, da otupe oštrice, da zbliže ljude nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu "izneverili poverenje mitropolita".

- Izneverili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božju i stavili se u službu sila ovoga sveta, koje postoje samo, braćo i sestre, iskljucivo i samo na polarizacijama - naveo je patrijarh.

Citirajući poslovicu "zavadi pa vladaj", patrijarh je rekao da se na taj način jedni proglašavaju belcima, a drugi crncima.

Svi mi, poručio je Porfirije, imamo svoje posebnosti i specicifičnost, ali nama to od Boga nije dato da bismo bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bismo međusobno razumevali.

 - Mi podržvamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar da ga razvija i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje... - poručio je patrijarh u besedi objavljenoj na stranici Hrama tv na Jutjubu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR