Glas Javnosti

PATRIJARH PORFIRIJE O ISTOPOLNIM BRAKOVIMA: Brisel vrši ogroman pritisak na Srbiju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tema istopolnih brakova u Srbiji već neko vreme je predmet velikog interesovanja javnosti, a na tu temu se oglasio i novoizabrani patrijarh SPC Porfirije!

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije, gostujući na  javnom servisu, govorio je o istopolnim zajednicama kao zahtevu koji dolazi iz Brisela. On rekao je da je brak pojam iz Starog zaveta i da Brisel vrši ne samo političke, već i društvene pritiske na države koje treba da postanu članice.

- Mogu da razumem i ljude koji imaju tu vrstu seksualne orjentacije, da imaju bezbroj administrativnih problema, izazova, pritisaka… Ponekad i da imaju potrebu da regulišu svoj status. Nažalost, i po ovom pitanju se vidi da Brisel ne vrši samo političke pritiske, nego vrši i društvene pritiske na države koje treba da postanu članice. Ali mnoge zemlje Evropske unije, uključujući i Hrvatsku su, kada je reč o crkvi, imali priliku da čuju veru crkve da je brak zajednica muškarca i žene, i da je porodica zajednica oca, majke i dece. I u tom smislu, kada je reč o eventualnom zakonu, naravno da mi ne možemo biti za to da se istopolne zajednice nazovu istim imenom kao zajednice muškarca i žene, u najmanju ruku - istakao je.

Podsećanja radi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije pozvalo je zainteresovane da učestvuju u javnim konsultacijama za izradu teksta Nacrta zakona o istopolnim zajednicama, uz objavljivanje Polaznih osnova za izradu tog nacrta koji će potom biti prosleđen parlamentu na usvajanje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR