Glas Javnosti

VESIĆ IZVISIO: IGRANKA OKO GRADNJE U BLOKU 37 SE NASTAVLJA!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Ni posle dva sata razgovora predstavnika stanara novobeogradskog bloka 37, investitora, izvođača radova i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića nije postignut dogovor kako rešiti problem izgradnje objekta na toj lokaciji.

Ipak, dogovoreno je da razgovori budu nastavljeni sutra, i da će do tada radovi na gradilištu, kao i protesti građana, biti obustavljeni.

Zajednička nit izjava nakon sastanka, koji nije bio otvoren za medije, jeste da i investitor i izvođač radova, kao i stanari bloka 37 koji se protive izgradnji, tvrde da su u pravu, ali i da su spemni na kompromis. Predstavnici investitora i izvođača radova kažu da je, što se tiče njihovog posla, sve u skladu sa zakonom, kao i da svaki dan bez radova njima nanosi gubitke, ali i da razumeju građane.

Aleksandar Angelovski, upravnik stambene zajednice jedne od zgrada u bloku 37 kaže za Glas javnosti da su predstavnici investitora i izvođača radova uveravali predstavnike građana da će od gradnje objekta i stanari imati korist.    

-Uglavnom je bilo reči o novcu, o tome ko će da nadoknadi štetu ako se odustane od radova, a mi smo rekli da stvari treba gledati i sa ljudske strane: neko će dobiti novac, a neko samo smog, saobraćajni kolaps, probleme sa infrastrukturom, začepljenu kanalizaciju, ostaće bez sunčeve svetlositi itd. Svi smo izneli svoje stavove, ispalo je da su svi u pravu, a niko nije zadovoljan – kaže Angelovski i dodaje da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić bio fer i korektan i tražio rešenje kojim će svi biti zadovoljni.

Angelovski očekuje da bi rešenje sutra trebalo da bude makar na vidiku. Napominje da će, posle današnjeg dogovora o obustavi radova, stanari ipak biti na oprezu i pratiti da li će investitor i izvođač to poštovati. Kako je napomenuo, peticiju za obustavu radova do sada je potpisalo oko 5.000 nezadovoljnih građana.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR