Glas Javnosti

PAO DOGOVOR: Campari kupuje čuveni konjak za 1,32 mlrd USD

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija Davide Campari Milano koja posluje u okviru Campari Group ušla u pregovore sa kompanijom Beam Suntori o kupovini vlasnika čuvenog konjaka Courvoisier.

Dogovor vredan 1,32 mlrd USD, ako se ostvari, predstavljaće najveći posao u istoriji italijanskog proizvođača pića.
- Dodavanje Courvoisier konjaka u naš portfolio globalnih prioriteta je retka i jedinstvena prilika da proširimo naš portfolio vrhunskih žestokih pića i ponudu konjaka - rekao je izvršni direktor kompanije Campari Bob Kunze-Koncevic.

Osnovan 1828. u Jarnaku, u francuskoj oblasti Šarant, Courvoisier je od Napoleona III dobio titulu zvaničnog snabdevača Carske kuće, postajući omiljeno piće tokom bel epok – perioda umetničkog i kulturnog napretka u Francuskoj.
Čuveni konjak je u 2022. ostvario prodaju od 249 mil USD, od čega je otprilike 60% došlo iz SAD, najvećeg tržišta kompanije Courvoisier, a zatim iz Velike Britanije i Kine.
- U onome što je najveći posao u istoriji Campari grupe, Courvoisier će omogućiti značajan korak napred u SAD. Istovremeno će nam omogućiti dugoročni transformacioni potencijal u strateškom azijsko-pacifičkom regionu - rekao je zamenik generalnog direktora Mateo Fantakioti.
Campari je rekao da je potpisivanje transakcije predmet konsultacija sa predstavnicima francuskih zaposlenih, i da očekuje da će posao biti zatvoren 2024. godine.


Glas javnosti/ A02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR