Glas Javnosti

PANIĆ: Bolje da se okupilo 20 hiljada ljudi u Beogradu, nego što čekamo jesen i novu humanitarnu katastrofu!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

- Protest nije ni bio planiran, bila je planirana konferencija za medije na otvorenom uz ideju da se svi građani širom Srbije u subotu u pet obuku u nešto belo, i tako izraze solidarnost i podršku zdravstvenim radnicima, a Plato ispred Filozofskog u Beogradu je trebalo da bude govornica sa koje se obraćamo celoj Srbiji, kaže nam u svom komentaru Rade Panić.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije objašnjava da, iako se to se predstavljalo kao protest na društvenim mrežama, pitanje je da li bi građani došli ili ne, ali s obzirom na reakciju Ministarstva i poziv na razgovore predstavnika UPK sa skoro isključivim zahtevom da subota bude otkazana, to jasno govori da je interes građana Srbije velik i da bi i taj skup bio veliki.

-Time bi Ministarstvo imalo problem i moralo bi da reaguje na zahteve lekara da bi se to sprečilo desio se sastanak i taj nemušti dogovor koji je vođen. U trenutku kada se dešava nešto što bi moglo da bude predstavljeno kao istorijski događaj, da jedan predstavnik američke administracije, u ovom slučaju Grenel, dođe u Srbiju koju je poprilično ishvalio i dovodi agenciju koja bi trebala da donese nove mogućnosti da se dodatno zadužimo i pretvorimo u potpunog kolonijalnog roba, u tom trenutku vest su bile UPK i izjave Vuka Vučića i moje, koje su raskrinkale mogućnost i pripremu vanrednog stanja početkom oktobra, što bi definitivno ostavilo predsednika kao jedinu legitimno izabranu ličnost, jer nemamo ni predsednika Skupštine ni Vladu, kaže Panić.

Za jedan od zahteva od kojih se takođe odustalo, smenu Mehe Mahmutovića u Novom Pazaru, kaže da je Vuk Vučić, ispred UPK rekao da je odgovor ministarstva bio da to ne dolazi u obzir jer se tu radi o politici.

- Mora se postaviti pitanje vlasti da li je politika koju SNS vodi, takva da će se zbog održavanja koalicije sa manjinskim strnkturama držati na mestu v. d. direktora čovek koji je već degradiran sa nivoa državnog sekretara i koji se pokazao nesposobnim da vodi zdravstvenu ustanovu i da li je to preče od života građana Novog Pazara i šire pošto zbrinjava skoro ceo Sandžak. Da li je moguće da nisu u stanju da sa svojim koalicionim partnerom nađu neko drugo ime nego je potrebno zarad održavanja na vlasti da žrtvuju građane Srbije. Apsolutno se moralo insistirati na njegovoj smeni! Da li je pametnije da sada kada je mirna situacija lekari naprave konferenciju gde će se javnost uzbuditi što je takav čovek i dalje na svom mestu ili čekati dalju eskalaciju situacije i da se desi nova humanitarna katastrofa? Mislim da je bilo bolje da se sada u ovoj situaciji okupi 20 hiljada na Platou, nego da se sa Mahmutovićem na čelu u Novom Pazaru čeka nova eksalacija a imamo podatke da Kraljevo, Pazar, ponovo postaju žarište, što će reći, kada dođe jesen i očekivano pogoršanje epidemiološke situacije, naći ćemo se u veoma velikom problemu. Nećemo biti u prilici da na to reagujemo nego ćemo se baviti spašavanjem života tih ljudi..., zaključio je naš sagovornik.

(Glas Javnosti/N.G.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR