Glas Javnosti

PANČEVO ISPALO, NIŠ U CRVENOM! Koji grad je sledeći?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ustanovljeno je da omikron soj više napada decu, lakše se širi i ima blaže simptome, pa se može pretpostaviti da su mnoga deca preležala koronu na nogama.

Javnost nije upoznata sa tačnim brojem zaraženog nastavnog osoblja jer prave informacije ima samo Ministarstvo prosvete i tim za škole.

​Međutim ono što možemo da čujemo sa terena otkada je krenula škola je da je mnogo nastavnika i učenika zaraženo. Stiglo nam je saopštenje iz Niša da je preko 80 nastavnika samo u tom gradu zaraženo i da oni hitno traže da se nastava prebaci na onlajn. Počeli smo da sprovodimo našu anketu, ali ti rezultati nisu još stigli, kaže Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika za 24sedam.

 Iako je postojao predlog da se raspust produži do 27. januara kada je školska slava, ministar i Tim za škole nisu to usvojili.

Tako bismo izgubili samo četiri nastavna dana. Međutim ministar i Tim za škole su odlučili da se krene u školu, kao da korone nema. I evo već prvog dana je ispalo Pančevo, drugog dan Niš traži online nastavu. Učitelji su počeli da potpisuju peticiju na prelazak na online nastavu - ističe ona.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić naglašava da je teži slučaj u srednjim stručnim školama, jer se teško nalazi zamena za nastavno osoblje koje predaje uže stručne predmete.

 Provlači se da je mali procenat zaposlenih u školi zaraženo, kao što nam je pre početka drugog polugodišta predstavljeno i da je navodno 2 do 3 odsto što đaka što zaposlenih bilo zaraženo. Slušajući na javnom servisu infektologe i imunologe prosto se sumnja da je tako mali broj - rekla je Valentina Ilić.

BONUS VIDEO: Specijalista genetike o ulozi gena i kako ih iskoristiti

 



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR