Glas Javnosti

PALA ODLUKA: Odluka Skupštine Beograda – novogodišnja rasveta od 15. decembra do 15. januara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Informaciju o odlaganju početka grejne sezone do 1. novembra i racionalizaciji potrošnje električne energije za novogodišnju rasvetu. Za je glasalo 57 odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih nije bilo.

U Infomaciji se navodi da je imajući u vidu novonastalu situaciju sa snabdevanjem energentima potrebno doneti odgovarajuće mere u cilju neophodnosti štednje energenata zbog postojanja opasnosti od potpunog prekida u snabdevanju, do čega bi moglo doći zbog globalne energetske krize.

Javnom preduzeću Javno osvetljenje nalaže se da u cilju uštede električne energije i potrebe restriktivnog ponašanja prema potrošnji energenata novogodišnju rasvetu postavi od 15. decembra do 15. januara sledeće godine i to samo u centralnim gradskim celinama, piše N1.


Tokom drugog dela sednice Skupštine Beograda, odbornici vode objedinjenu raspravu po tri tačke dnevnog reda – Predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije između ulica Jurija Gagarina i Zemunske, Predlozi izmena i dopuna plana detaljne regulacije na nekoliko beogradskih opština – Voždovcu, Zemunu, Zvezdari i Rakovici.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR