Glas Javnosti

Pacijentu sa neizdrživim BOLOVIMA i OTEČENOM NOGOM odbili da ukažu pomoć na ortopediji u Čačku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čačanin Slađan Đurić javio se sinoć oko 22 sata na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u tom gradu sa otečenom nogom i jakim bolovima, gde su ga odmah primili. Međutim, na odeljenju Ortopedije, gde je zatim upućen, medicinski tehničar odbio je da mu pruži pomoć iako je trpeo nepodnošljive bolove, zbog čega je ogorčen i šokiran.

„Na Urgetnom odeljenju su me odmah primili, odatle su me uputili na ortopediju, a ja sa još većim bolom u nozi i ekstremnim otokom, za koji ne znam razlog, čekam doktora koji i posle poziva sestara ne dolazi još narednih pola sata“, priča za ovaj mladić.
Oko 22.39 sati dolazi medicinar (verovatno tehničar) „vidno nervozan i podaduo, pretpostavljam od spavanja, tera me da dođem do šaltera iako jedva gazim na nogu i saopštim šta mi se dešava, umesto da me prozove u ordinaciju“, priča dalje Slađan, a piše Nova.rs

Tvrdi da je on odbio da mu ukaže pomoć, terajući ga da dođe sa uputom izabranog lekara, iako to nije moguće s obzirom na vreme kada je došao, jer Dom zdravlja u Čačku nedeljom ne radi.

- Nakon toga, kada sam mu rekao da ja ne mogu da biram kada će noga da mi otekne, odgovara da treba da dođem u sedam ujutru, a ne u njegovu noćnu smenu, odbijajući i dalje da me primi. Takođe, na jedan jako drzak način odgovara da treba i da mu se najavim kada ću da dođem, pravi grimase i ruga se mom zdravstvenom stanju - ispričao je Đurić dodajući da je to „slika i prilika čačanske bolnice“.

Međutim, naknadno ga je primila dr Biljana Kočović, načelnica Urgentnog odeljenja koja je naložila da mu sestra da injekciju i umiri stanje do jutra, kada bude mogao da nađe, kako ističe, normalnog lekara.

- Zar ovakvi ljudi treba da nas leče, da li su to doktori, tehničari ili mesari - zaključio je ogorčeno Đurić i najavio tužbu protiv medicinskog tehničara, nakon što utvrdi kako se zove i preziva.

Ovu priču potvrđuje i njegova drugarica I.K. koja je, kako navodi za Nova.rs, šokirana postupkom medicinara.

- Bila sam sa njim sinoć sve vreme i to je strašno kakvo nam je zdravstvo. Zajedno smo sedeli ispred gipsare ortopedije, a on nije mogao ni da stane na nogu. Nakon pola sata čekanja pitala sam šta se dešava i posle pet, šest minuta je sišao gospodin sa snimka (verovatno tehničar), zaključao se, došao na šalter i tražio knjižicu i uput. Kada mu je Slađan objasnio da nema, jer je nedelja i veoma kasno on mu je kazao da je trebalo da se najavi jer sam radi u trećoj smeni, iako je moj drug rekao da ne sme da zanoći u takvom stanju. Na to je medicinar počeo da pravi grimase i praktično ga ismeva - kaže sagovornica.

I.K. ističe da je to velika sramota. Momku sa snimka ako se ne radi ne bi trebalo ni da se bavi tim poslom, naglašava ona.

- To što se desilo je strašno, niko iz čista mira ne ide nedeljom posle 22 sata u bolnicu da se provede. Da se ja pitam ne bih mu dala da leči životinje, a kamoli ljude. Da mi je neko pričao, mislila bih da preteruje, zar kod ovakvog medicinara sutra da odvedem dete, ni u ludilu - zaključila je naša sagovornica.

Direktor bolnice dr Miroslav Sretenović nije komentarisao postupak svog kolege sa ortopedije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR