Glas Javnosti

U KRAGUJEVCU OBUSTAVLJENE HIRURŠKE INTERVENCIJE, ne operišu čak ni one sa MALIGNIM OBOLJENIMA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Novi talas korona virusa primorao je pojedine zdravstvene ustanove da obustave rad, a u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru u potpunosi je obustavljen operativni program, uključjući i pacijente koji boluju od malignih oboljenja

To naime stoji u naredbi koju je potpisao vršilac dužnosti direktora te ustanove Predrag Sazdanović.

Naredba je juče stupila na snagu, a kako je navedeno u tekstu tog dokumenta, razlog za donošenje ovih mera je trenutna epidemiološka situacija.

Sve klinike kragujevačkog UKC-a, obaveštene su da od ponedeljka 27. septembra poštuju nova pravila kada je u pitanju hirurško zbrinjavanje pacijenata, saznaje naš portal iz više izvora u toj ustanovi.

Prema rečima naših sagovornika i uvidom u dokument koji je dostavljen klinikama, vd direktora Predrag Sazdanović izdao je naredbu da se potpuno obustavlja operativni program, kao i da se ta restriktivna mera odnosi i na pacijente koji se leče od malignih oboljenja.

Novim merama izuzeti su jedino pacijenti čije zdravstveno stanje zahteva hitnu operaciju, te će se u UKC-u, tokom trajanja naredbe raditi samo hitne intervencije.

Uz redukovanje operativnog programa, naredbom se nalaže i što kraća hospitalizacija pacijenata.

- Nalaže se maksimalno smanjenje broja dana hospitalizacije, odnosno otpuštanje stacionarnih pacijenata u najkraćem roku, kada to dozvoljava zdravstveno stanje pacijenta - stoji u tekstu naredbe koju je potpisao vd direktora, prenosi portal Nova.

Takođe, svi zaposleni su upozoreni da nepostupanje po ovoj naredbi, predstavlja nepoštovanje radne discipline.

Iako je u naredbi navedeno da se nove mere donose zbog trenutne epidemiološke situacije, dodatni komentar potražili smo i od vd direktora Predraga Sazdanovića, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Nezvanično saznajemo da su u UKC-u, u crvenu zonu vraćene sve klinike koje su u kovid režimu radile i u velikom epidemijskom talasu krajem prošle godine.

Prema poslednjim podacima, koje medijima dostavlja kragujevački Institut za javno zdravlje, u UKC-u je hospitalizovano 280 pacijenata inficiranih koronavirusom, od kojih je 21 na respiratoru.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR