Glas Javnosti

OVO SU PRAVILA PONAŠANJA NA BAZENIMA TOKOM LETA: Maska obavezna svuda OSIM U VODI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sezona na javnim bazenima širom Srbije otvorena je pre nekoliko dana, a kupači, pre nego što otpočnu brčkanje, moraju da ispune određene uslove.

kako za Objektiv navode na popularnom beogradskom ,,Tašmajdanu”, kovid-redari prate svaki korak kupača.

– Posetioci na ulazu prolaze kroz dezo-barijeru, a razmak između ležaljki mora biti dva metra. Maksimalan broj posetilaca je jedan na pet metara kvadratnih, a tu su i dezinfekciona sredstva za ruke – navode iz „Tašmajdana”.

Kako ističu zaposleni na ovom bazenu, za sada je sve pod kontrolom, a sanitarna inspekcija obilaziće sve objekte koji se otvaraju i izdavati potvrde da su ispunjeni svi uslovi.

Šef Katedre za higijenu Medicinskog fakulteta dr Goran Belojević za Objektiv navodi da su bazeni izuzetno kritična mesta za prenos koronavirusa.

– Pošto je i dalje aktuelna epidemija, uobičajene mere kontrole kvaliteta vode moraju da budu strože. Učestalost hlora i amonijaka u vodi mora da bude češća nego uobičajeno. Ne može da dođe cela porodica i da, iako nema više mesta, budu pušteni. Takođe, i higijenski nadzor prodavnica hrane i pića podići na viši nivo nego ranijih godina – navodi dr Belojević.

OPŠTA PRAVILA PONAŠANJA NA BAZENU:

– MAKSIMALAN BROJ POSETILACA OGRANIČEN NA 350
– MERENJE TEMPERATURE NA ULAZU
– FIZIČKA DISTANCA OD DVA METRA I U VODI I VAN BAZENA
– PREPORUČUJE SE NOŠENJE MASKI SVUDA OSIM U BAZENU
– POJAČANA LIČNA HIGIJENA

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR