Glas Javnosti

OVE ZGRADE u Beogradu su u opasnosti u slučaju zemljotresa: Zbog nesavesnih investitora ovde je rizično

Društvo
Autor: Glas javnosti / objektiv

Nakon zemljotresa u Skoplju 1963. godine zgrade su građene po propisima

Posle današnjeg zemljotresa sa epicentrom u Rumuniji, koji se osetio i u nekim gradovima u Srbiji i uspanuičio građane, oglasio se Saša Torlaković, predsednik Sindikata radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije, koji kaže da je bitna gradnja u skladu sa propisima, te da u slučaju jačeg zemljotresa zbog pojedinih nesavesnih investitora ljudi mogu biti dovedeni u opasnost.

– Nakon zemljotresa u Skoplju 1963. godine zgrade su građene po propisima koje su inženjeri promenili i seizmika se uzimala u obzir. Znači od te godine na ovamo zgrade su građene u skladu sa propisima. E sad, zgrade koje su privatno građane i kuće, pitanje je kako su ih pravili. Po mom mišljenju i te zgrade gde je rađena nadrgadnja su upitne.

Pored toga pojedini nesavesni investitori, uz pomoć nesavesnih invženjera, su menjali potrebnu količinu armature, sve zarad profita. Imamo i one koji su gradili bez dozvole, i nisu imali nikakav nadzor tokom gradnje. Te zgrade su u najvećoj opasnosti od zemljotresa. Imate zgrade u Mirijevu koje su građene na klizištu, gde nikako nisu smeli da budu građene.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR