Glas Javnosti

OVAKO NEŠTO MEŠTANI NE PAMTE! Poplava u Kuršumliji: Trebalo je da podignu bedeme...Ko je napravio propust? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Reka Kosanica izlila se u naselju Kastrat u predgrađu Kuršumlije, gde je voda poplavila vikendice, polja i malinjake. Prema rečima žitelja tog kraja, slične slike se mogu videti celim tokom ove reke od - Merdara do ušća u Toplicu.

- Ovo sada je gore je nego što je bilo 2014. godine kada je poslednji put bila velika poplava. Tamo su odneseni čitavi malinjaci sa sve stubovima i žicom. Prošli put, 2014. godine je to ostalo, a sada je odnešeno, možete misliti šta je onda bilo. Čitave topole su iščupane i reka ih je odnela. To se desilo u predgrađu Kuršumlije gde se izlila reka Kosanica, uz magistralu Niš – Priština. Čim se prođe petlja za skretanje za Kuršumliju, 300 metara napred, mogu se videti sva polja pod vodom, šire nego Dunav, priča jedna od meštanki ovog kraja.

Prema njenim rečima, razlog zbog čega su posledice poplave sada veće nego one koje su pogodile taj kraj pre šest godina, jesu loše odrađeni radovi na uređenju korita Kosanice.

- Trebalo je da podignu bedeme, da pročiste korito i da ga prodube. Sada je gore nego što je bilo. Gde je bio iole bedem, oni su to sravnili i napravili niže nego što je bilo, tako da je sada sa ovom kišom nastala prava katastrofa, gora nego 2014. godine. Loše urađen bedem, napravljeno je bujica da ide tačno na parcele. Svi meštani, vlasnici parcela uz reku su slali još u martu prošle godine prigovor na izvedene radove, videvši šta će se desiti, ali nijedna institucija nije odgovorila. Svi ispadoše nenadležni. Apelujemo da se istraži ko je napravio propust, jer neko će meštanima morati da nadoknadi ovu štetu. Nekima je poplavljena vikendica, nekima bašte, njive, uslevi, malinjaci. Meštani su oštećeni gore nego 2014. godine, a i tada je bilo strašno, priča sagovornica.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR