Glas Javnosti

OVAKO JE MIRA PROVELA PRVO JUTRO POSLE SLOBINOG HAPŠENJA: Sedela je U KAPUTU a na stolu su bile VIRŠLE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Serija 'Porodica' o danima hapšenja Slobodana Miloševića ponovo je aktuelizovala te poslednje dane boravka bivšeg oredsednika Srbije na slobodi.

Dan nakon što je uhapšen Slobodan Milošević, policija je došla u rezidenciju, pregledali su sve prostorije. Mira Marković je sedela u kaputu, a na stolu su se nalazile viršle, prenele su tada "Večernje Novosti" svedočenje njihove novinarke Milene Marković koja je bila u kući.

Kada je došla policija u rezidenciju, pregledali su sve prostorije i pitali da li joj je neprijatno.

- U redu, radite svoj posao, ali to nije viteški. Zašto to nista učinili pre mesec dana? Ili koji dan kasnije - prigovorila im je da je to prvo jutro njene samoće.

Kada se vratila u salon,zahvalila je novinaru i prekinula razgovor rečima:

- Vi nastavite razgovor, popijte kafu, ja žurim da odnesem ručak suprugu u zatvor - rekla je.

Pošto je u jutarnjim satima 1. aprila, posle višečasovnih pregovora, Slobodan Milošević uhapšen i odveden u Centralni zatvor, u vili na Dedinju privremeno su ostale njegove supruga i ćerka.

Sin Marko u tom trenutku nalazio se van zemlje.

yt

Prema ranijim izjavama Čedomira Jovanovića, poslednje što je bivši predsednik uradio pre nego što su mu stavljene lisice na ruke bilo da opere kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.

- Odu njih dvoje na sprat, nema ih, nema... Na kraju odem gore, vrata od sobe otvorena. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: "Evo, evo, brzo ću". I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: "Ubij se, evo ti, ubij se" - ispričao je jednom prilikom Jovanović.

Slobodan Milošević bio je prvi predsednik neke države protiv kojeg je podignuta optužnica za ratne zločine. Osumnjičen je bio za zloupotrebu službenog položaja i ratne zločine.

Posle izručenja Miloševića Haškom trubunalu, prvobitnoj optužnici dodate su i optužnice za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini i ratne zločine u Hrvatskoj. U zapisnik je uneto da se ne oseća krivim.

(Glas javnosti/Včernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR