Glas Javnosti

Ovako izgleda privremena bolnica u Pioniru (FOTO/VIDEO)

Društvo
Autor: Глас јавности

Još 300 vojničkih kreveta za lakše pacijente

Pripadnici Vojske Srbije danas su u Sportskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu postavili 300 vojničkih kreveta.

Na taj način su obezbedili kapacitete za smeštaj pacijenata zaraženih koronavirusom sa lakšim simptomima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije major Milan Gujanica rekao je da će se narednih dana nastaviti sa obezbezbeđenjem svih neophodnih uslova u nekadašnjoj Hali "Pionir" po uzoru na postojeće privremene bolnice na Beogradskom i Novosadskom sajmu i u hali Čair u Nišu.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici Vojske Srbije juče su završili svoj deo posla na uređenju prostora za privremenu bolnicu u sportskoj hali "Ranko Žeravica" u Novom Beogradu, a isti zadatak očekuje ih i u beogradskoj Areni.

Vojska Srbije uredila je privremenu bolnicu za smestaj lica sa lakšom kliničkom slikom oboljenja od Covid-19 na Beogradskom sajmu gde je obezbeđeno 3.000 kreveta.

Zadatak Vojske na Sajmu je spoljna služba obezbeđenja, kao i organizacija osnovnih životnih potreba vezanih za smeštaj i ličnu higijenu i spoljna dezinfekcija na Sajmu.

Takođe, uređene su privremene bolnice i na Novosadskom sajmu i u niškoj hali Čair, a Vojnomedicinski centar na Karaburmi pretvoren je u privremenu bolnicu sa 100 ležaja, sa potpunim snabdevanjem kiseonikom.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR