Glas Javnosti

Ovaj SRPSKI GRAD biće DOMAĆIN Konvencije EVROPSKIH KARNEVALSKIH GRADOVA

Društvo
Autor: Glas javnosti

U maju će u Leskovac doći oko 200 članova Konvencije iz celog sveta. Posetiće i važne turističke i istorijske destinacije tog dela Srbije.

Leskovac će biti domaćin Konvencije evropskih karnevalskih gradova od 13. do 20. maja, a u tom gradu je ovih dana održana i Skupšina Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije na kojoj je za predsednika reizabran Goran Cvetanović, pišu Južne vesti.

Prvi čovek Leskovca na toj funkciji se nalazi se od 2018. godine, a prvi izazov u novom mandatu, kako kaže, biće doček članova FECC-a, pošto je Leskovac kao grad u kome se već skoro dve decenije održava Karneval, izabran da bude domaćin jednog od najprestižnijih karnevalskih skupova. Ovo za mene predstavlja veliku čast jer karnevali, kako na Balkanu, tako i u zemljama Evrope spadaju među najznačajnije turističke manifestacije, rekao je Cvetanović.

– Leskovac je već skoro dve decenije član porodice karnevalskih gradova jer su u našem gradu održava Karneval koji je ujedno tradicionalan i moderan. Naš grad je ustoličen kao jedan od najvažnijih karnevalskih gradova, a da je to tako potvrđuje činjenica da ćemo biti domaćin 43. FECC konvencije. To je velika čast, jer će u naš grad doći između 150 i 200 članova iz celog sveta - naveo je Cvetanović.

Dodao je da će gosti tokom 7 dana moći da obiđu kanjon reke Vučjanke, manastir Svetog Jovana Krstitelja u Jašunji, Narodni muzej Leskovac, crkve Odžakliju i Svetu trojicu, ali i da uživaju u nastupu karnevalskih grupa.

Goran Cvetanović, osim što obavlja funkciju gradonačelnika Leskovca, rukovodi i Gradskim odborom SNS-a, od 2017. godine predsednik je Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Skupštine SKGO, a od prošle godine i rukovodi i NALAS-om, podsećaju iz Južnih vesti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR