Glas Javnosti

Ovaj specijalitet svi volimo, poslodavci nude odličnu zaradu, a radnika sve manje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Plata od 10.000 do 200.000 mesečno.

Burek – jutarnja poezija. Rečima Mome Kapora možda je i najefektnije opisati ovaj specijalitet. Burek jedu I bogati I siromašni, jede se I kad treba dobiti snagu ali I kad ga doktori izričito brane. Reći će mnogi, teško je zamisliti život bez bureka, ali nažalost, tradicionalni način spremanja po svemu sudeći pašće u zaborav, sve zbog nedostatka burek majstora na tržištu, ni plate daleko iznad proseka za buregdžije, nisu dovoljan stimulans. Šta je razlog tome?

Sa sirom, mesom, zeljem, kolenicom. Burek u bilo kom obliku retko kog sladokusca ostavlja ravnodušnim. Svako ima svog favorita, ali ono što je činjenica jeste da je burek mnogima sinonim za kvalitetan I jak doručak. Mnogo stvari u životu se menja ali pekara u kojoj kupite burek po vašoj meri, retko kad. 


Plata između 150 i 200 hiljada mesečno, puno radno vreme. Uslovi su da imate iskustva, mada to nije presudno, da budete odgovorni i vredni. Ovako izgledaju gotovo svi oglasi za burek majstore u Beogradu. Na prvi pogled, čini se da bi mnogi poželeli ovaj posao, sa druge strane, nije retka situacija da se na oglas ne javi niko.

– Više čak ni plata ne igra ulogu, znači nije novac o pitanju, morate da napravite dobru atmosferu, dobre uslove za rad. Ja više ne bih ni pitao za cenu, pitao bih njega koliko želiš da ti platim, zato što kvalitetnog burekmajstora i kao osobu i kao burekdžiju je jako teško naći. I to obično biva, on krene da radi, pokaže se i onda posle nekog vremena kad mu to dosadi, kvalitet počinje da se smanjuje – kaže Marko Dragijević vlasnik pekare Ma Jo.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR