Glas Javnosti

VOZAČI, PAŽNJA! OVAJ PREKRŠAJ NA AUTO-PUTU VAS MOŽE KOŠTATI ŽIVOTA: Mnogi vozači iz jednog razloga donose pogrešnu odluku

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na deonici auto-puta mnogi vozači, i iskusni i oni koji su tek stekli probnu vozačku dozvolu, prave greške koje mogu skupo da ih koštaju.

Često se dešava da saobraćajna policija u kratkom vremenskom intervalu snimi više desetina vozila koja se kreću zaustavnom trakom - voze konstantno ili pretiču tom trakom.

Od nedavno, tačnije od oktobra 2023. godine, auto-put kroz Beograd, od petlje Beograd preko Mostara do Bubanj potoka, pretvoren je u gradsku saobraćajnicu uredbom Vlade Srbije. Taj put je tada postao državni put II B reda i pravila ostaju ista kao da je i dalje auto-put.

Zbog čestih gužvi na tom delu puta, usred kolona koje se često formiraju, mnogi vozači misle da nije velika šteta i prekršaj ako nadoknade izgubljeno vožnjom po zaustavnoj traci koja je jedina slobodna. Kazna za vožnju u zaustavnoj traci kreće se od 20.000 do 40.000 dinara uz šest kaznenih poena i tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

(Foto: Jutjub)

Pored kazne, ovakva bahata vožnja je izuzetno rizična i opasna po sve učesnike u saobraćaju. Razlog je jednostavan - vozači ne očekuju da će ih neko preticati sa desne strane, naročito ne trakom koja služi za zaustavljanje.

Saobraćajna policija nadzire ovaj deo puta, ali često ne zaustavlja vozilo odmah. Međutim, mnogi će se neprijatno iznenadititi kada im na kućnu adresu stigne fotografija sa navedenim prekršajem i kada shvate koliko će ih koštati ovakva nepromišljena vožnja.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.


Glas javnosti/M02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR