Glas Javnosti

OTVORENO PISMO OČAJNOG RODITELJA : Majka devojčice koju su tata i deda pokušali da siluju traži pomoć Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Majka devojčice koja je od 5. maja 2021. do juna ove godine četiri puta prijavljivala bivšeg muža i svekra za seksualno zlostavljanje ćerke koja sada ima nepune četiri godine poslala je medijima otvoreno pismo i zatražila pomoć Srbije

Ćerka povraća i boji se oca, a teraju je da se vidi s njim!   

Majka devojčice koja je od 5. maja 2021. do juna ove godine četiri puta prijavljivala bivšeg muža i svekra za seksualno zlostavljanje ćerke koja sada ima nepune četiri godine poslala je medijima otvoreno pismo i zatražila pomoć Srbije.
 
Ona navodi da 18. avgusta, po nalogu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, treba ponovo da vodi dete na „dirljivi i emocionalni susret sa ocem“ samo da njemu ne bi bilo uskraćeno to pravo. Majka u otvorenom pismu pita: 

- Šta je sa pravom deteta koje vrišti, povraća i guši se u suzama jer ne želi da vidi oca i boji se zlostavljanja? Da li bi iko od vas poveo svoje dete?

Molim Vas da li iko može da mi pomogne u ovoj našoj Srbiji? Svim mogućim institucijama sam se obraćala ali niko ne želi da čuje! Jedna od tih institucija me je proglasila za zluradu majku samo zato što sam se usudila da prijavim nasilje nad svojim detetom od tri i po godine. Ne mare za dokaze koje posedujem o njihovom nezakonitom radu! Rekoše da dete moram da razuverim da je zlostavljano i da to ne treba spominjati - 


Da li majka koja rodi dete i podiže ga sa svom ljubavlju ovog sveta ima pravo da štiti svoje dete?

Da li institucije imaju obavezu da štite tu majku i dete ili treba da proganjaju majku i oduzmu joj dete kako bi se ozakonilo zlostavljanje deteta koje je tek zakoračilo na ovaj svet, a već je upaznalo najgore moguće patnje!

Gde su tu zakon i pravda, molim Vas objasnite meni ali i svakom detetu koje Vas ikada pogleda u oči! Pitam se ko vodi računa o interesu deteta i kada je kraj pakla za moje dete i za svu našu decu koja pate!

U četvrtak, 18. avgusta, po nalogu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, treba ponovo da vodim dete na „dirljivi i emocionalni susret sa ocem“ kako se ocu ne bi uskratilo pravo! Pitam, šta je sa pravom deteta koje vrišti, povraća i guši se u suzama jer ne želi da vidi oca i boji se zlostavljanja. Pitam, da li bi iko poveo svoje dete? Svaki naš dan počinje sa plačnim pitanjem moga deteta: „Mama, da li danas moram da idem....“

Pitam celu Srbiju, da li dete koje majka štiti treba ostaviti bez majke? Životinje imaju pravo da štite svoje mladunce, a da li to isto pravo ima i majka?

 
Ovo je pitanje za Srbiju, ne više za institucije! – navodi se u otvorenom pismu koje je potpisala majka Sonja Pejakić.

Reč je o slučaju devojčice koji je uznemirio Srbiju. Majka tvrdi da je prošle godine primetila da joj se ćerka drugačije ponaša kada dođe od oca i dede, a da joj je kasnije ispričala šta joj se tamo događalo.

 
Prilikom gostovanja na jednoj TV ispričala je jezive detalje. Navela je „da je ćerka počela da vrišti prilikom uriniranja i da je rukom trljala vaginalni predeo“.

Otkrila je da je usledio pakao kada je to prijavila policiji, kao i da je njena ćerka prilikom davanja iskaza ispirčala „da je otac i deda diraju po guzi, da imaju „dizalicu“ i „rampu“ i da je bockaju po okicama, obrazima, pupku, guzi". Majka je izjavila da je devojčica tokom razgovora sa nadležnima počela da povraća kada su je pitali o dedi, a da se upiškila stojeći kada je videla oca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR