Glas Javnosti

Otvorena Fabrika pijaće vode u Čurugu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas otvaranju Fabrike pijaće vode u Čurugu, istakavši da je u tom mestu rešen problem vodosnabdevanja i da će građani imati ispravnu i zdravu vodu za piće po najvišim standardima.

Sistem za pripremu vode za naselje Čurug ima kapacitet od 30 litara u sekundi, proizvodnja može da bude aktivna 24 časa na dan, čime je uz rezervoar zapremine 250 kubnih metara moguće pokriti sve nivoe potrošnje.

"Vrednost ove investicije je nešto više od 100 milona dinara i za pohvalu je što je najznačajniji deo sredstava izdvojila lokalna samouprava. Prioritet Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode širom Vojvodine", izjavio je Mirović.


Prema Mirovićevim rečima, u toku je priprema za izgradnju fabrika vode u Temerinu i Beočinu, dok su u Odžacima počeli radovi.

"Zajedno sa Gradskom upravom Novog Sada pripremamo izgradnju fabrike vode kapaciteta 600 litara u sekundi, koja će snabdevati Novi Sad u budućnosti. Ranijih godina smo realizovali projekte i u Kovačici, a uz pomoć Vlade Srbije, Vršac i Kikinda su dobili nova postrojenja za preradu vode. Narednih godina ćemo sa više finansijskih sredstava realizovati ovakve poslove na teritoriji Vojvodine. Ovo je jedan od primera kako treba raditi stručno, profesionalno i odgovorno, u zadatim rokovima", istakao je Mirović.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović izjavio je da je ova investicija od izuzetne važnosti jer obezbeđuje kvalitetnu pijaću vodu.


"Zajedničkim sredstvima rešili smo problem pijaće vode za narednih 30 do 50 godina. Od kada je izgrađen vodovod u Čurugu, 1970. godine, u ovoj oblasti nije bilo kapitalnijih ulaganja. U toku je izrada urbanističkih planova za izgradnju fabrike vode u Gospođincima", naveo je Radanović.

Događaju je prisustvovao pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

Glas javnosti/T01S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR