Glas Javnosti

Otvoren rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je rekonstruisani objekat Vazduhoplovne akademije u Beogradu. On je tom prilikom sa sa Kancelarijom za dualno obrazovanje potpisao Memorandum o saradnji na razvoju trening centara u vazdušnom, železničkom i vodnom saobraćaju, čime će, pored školovanja 120 pilota godišnje, u Vazduhoplovnoj akademiji obrazovati i mehaničari, ko

- Licence koje se budu dobijale važiće u EU, a moći ćemo da školujemo i kadrove iz drugih zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Turske i Severne Makedonije, čime Beograd postaje polako i regionalni centar - rekao je ministar, navodi se na sajtu Vlade.
U rekonstrukciju objekta trening centra država je uložila više od 3 mil EUR, pri čemu je Vesić najavio rekonstrukciju još jednog objekta Vazduhoplovne akademije, gde će biti simulator za avione ATR.
Vеsić jе istakao da ćе sе u novoj zgradi nalaziti i simulator za Erbas A320 koji će moći da se koristi i za obuku modеla A319 i A321.
- Svi koji ovde budu završili školovanje imaće posao - naglasio je ministar i najavio nove sporazume sa univerzitetima kojima će se omogućiti da studenti biraju gde će obavljati praksu.

Direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić ocenila je da je potpisivanje Memoranduma nastavak uspešne saradnje u umrežavanju energije znanja i institucija.
- Cilj je da obezbedimo što kvalitetnije studijske i srednjoškolske programe, ali i obuke za školovanje kadrova - rekla je ona, dodavši da će dozvole koje se budu dobijale u Vazduhoplovnoj akademiji biti usaglašene sa EASA standardima.
Podsеtila jе da ćе studеnti Visokе škola strukovnih studija - Vazduhoplovnе akadеmijе, mladi kontrolori lеta, aviomеhaničari, piloti imati diplomе strukovnih inžеnjеra, a da jе u planu izrada mastеr programa, najavljujući i obnovu i modеrnizaciju bazе u Vršcu.

Izvor: eKapije

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR