Glas Javnosti

Otvoren privatni restoran u Kliničkom centru: Šta je na meniju i po kojoj ceni

Društvo
Autor: Glas javnosti

Firma „Pahuljica 1389 d.o.o“, čiji je vlasnik i direktor Miloš Radosavljević, „pobedila“ je na tenderu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) za otvaranje restorana na prvom spratu ove, najveće državne zdravstvene ustanove u zemlji.

Vrata privatnog ugostiteljskog objekta, koji unutar bolnice nosi naziv „Pahuljica KCS“, otvorena su samo za osoblje i one koji posećuju pacijente, a svaki obrok i piće mora da se plati.


Etno restoran egzotičnog naziva, koji u sebi nosi specifičnu oznaku „1389“, a deo je porodičnog posla već dugi niz godina. Kako kaže menadžer lokala, na beogradskoj opštini Zvezdara postoji od 2021. i glavni adut im je srpska nacionalna kuhinja. Od skoro su i u Kliničkom centru.

„Vodimo porodični restoran i nemamo nikakve veze sa politikom, a drago nam je da možemo da iznesemo našu ponudu i ljudima koji rade u Kliničkom centru. Bolje da pojedu na pauzi nešto kuvano, nego da kupuju suvu hranu. Konkurisali smo regularno na tenderu i prošli. Javili smo se i na konkurs za kafić, koji je trebalo da bude preko puta restorana, ali je neko drugi dao bolju ponudu”, kaže za Dragan Danilović, menadžer “Pahuljice 1389”.


Sudeći po podacima sa sajta Agencije za privredne registre, jedini vlasnik je Miloš Radosavljević.

Na tenderu koji je UKC Srbije raspisao sredinom avgusta ove godine, dali su, tvrde, najbolju ponudu. Naime, zakup prostora u kojem je ovaj restoran, a koji se prostire na površini od 110 kvadrata, mesečno košta 1.185 dinara po kvadratnom metru, što je 130.350 dinara za svaki mesec plus PDV, tačnije preko 1.000 evra.

Nezadovoljni zdravstveni radnici

Zdravstveni radnici su, međutim, razočarani i besni, jer su očekivali restoran u kojem bar oni, neće morati da plaćaju obroke.


Meso, jaja, kuvana jela, dezerti, gazirano, alkoholno piće i kafa, samo su deo bogate ponude, u kojoj su supe od 190 dinara, obroci-salate od 240, meso od 230, riba od 180, kuvana jela od 190 do 390, potom voda u flašici od pola litre 125 dinara, jogurt je 70, čaj 175, kafa 180, a alkoholna pića od 140 do 325.

Primetna je razlika u cenama na meniju, pa tako za obroke i piće u „Pahuljici KCS“, dajete gotovo duplo manje novca nego u zvezdarskoj „Pahuljici 1389“.


“Nismo mislili da ćemo uopšte da plaćamo hranu u restoranu. Od kako je proradio veći deo nove zgrade UKCS, priča se i o otvaranju restorana za osoblje. Bili smo uvereni da će biti u okviru bolnice kao naša kantina. Tako je bilo i sa garažom. Čekali smo da nam dodele mesta za parking ili garažu u kojoj ćemo moći da ostavimo automobil, posebno kada radimo smene od 12 sati, da ne preparkiravamo iz zone u zonu. Garaža je otvorena, ali privatno, iako je u sklopu Kliničkog”, rekla je za A. T, doktorka koja radi u jednoj od klinika UKC Srbije već 25 godina.


U okviru UKC Srbije otvorena je privatna garaža, u kojoj prvi sat parkiranja košta 100 dinara, a svaki sledeći započeti sat 150, dok je celodnevna karta 850 dinara.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR