Glas Javnosti

UŽAS! OTROVALI 20 UČENIKA! Mališani iz Aranđelovca povraćali ceo dan, bili na infuziji

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Aranđelovcu prošlog utorka je od užine, i to piletine i kroasana, otrovano oko 20 učenika i jedna nastavnica.

Majka jednog dečaka navodi da su deca užinu kupila u lokalu koji pod zakupom posluje unutar školskog dvorišta, a dan nakon što se bolnica u tom gradu napunila decom, lokal je zatvorila sanitarna inspekcija!

T. M. kaže da je njen sin (14) tog 19. oktobra pozvao oca iz škole, rekao mu da povraća, kao i da nema snage da hoda do kuće.

 

ONLAJN ŠKOLA SE TEK ZAHUKTALA, A ĐACI NA MUKAMA: Ne mogu da spavaju, zabrinuti su, trećina se ugojila

ONLAJN ŠKOLA SE TEK ZAHUKTALA, A ĐACI NA MUKAMA: Ne mogu da spavaju, zabrinuti su, trećina se ugojila

- Dete je prvo povraćalo u školi, a onda i u kolima, iako do kuće imamo dva minuta vožnje. Pomislili smo da može da bude koronavirus. U domu zdravlja sam najpre pitala šta da radim s njim jer je dotad povratio već 20 puta i jedva stoji na nogama! Rečeno nam je da već imaju dečaka koji je u veoma lošem stanju i da je dete odvedemo u Opštu bolnicu u Aranđelovcu - ispričala nam je i dodala da sin nije prestajao da povraća.

Kada su stigli svojim kolima u bolnicu, sanitet je dovezao dečaka koji je bio veoma loše, a koji je zapravo drug iz razreda njenog deteta!

- Bili smo ispred bolnice, posle 15 minuta stigao je i njihov treći drug u istom stanju. Za sat vremena stiglo ih je još troje. Mi majke smo se gledale u šoku i pitale decu šta su jela - ispričala je ona.

U medicinskom izveštaju maloletnog sina naše sagovornice stoji da je dečak pojeo slatku kiflu iz pekare u školskom dvorištu i da su tegobe krenule sat vremena kasnije. Takođe je navedeno da je o slučaju obavešten epidemiolog. Naša sagovornica kaže da su deca završila kod lekara sa istim simptomima - povraćanjem, dijarejom i temperaturom. Ona dodaje da je slika iz bolnice bila strašna.

- Deca su iscrpljena spavala po krevetima, roditeljima u krilu. Uzeti su brisevi, a doktorka mi je rekla da sumnja da je u pitanju stafilokoka - rekla je ona. Iz Opšte bolnice u Aranđelovcu nismo uspeli da dobijemo informaciju o broju hospitalizovane dece, kao ni o uzroku ovog trovanja, jer je zamenica direktora bila u operacionoj sali, a direktor na bolovanju. Takođe, probali smo da stupimo u kontakt sa sanitarnom inspekcijom nadležnom za ovo područje, ali se na njihove brojeve telefona do zaključenja ovog broja niko nije javljao.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR