Glas Javnosti
posta

OTKRIVEN NULTI PACIJENT: U Studentski dom Karaburma koronu doneo student iz Crne Gore !?

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Prema informacijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, od povratka studenata u studentske domove 15. maja do juče potvrđena su tri slučaja infekcije. Virus je registrovan u Studentskom domu "Karaburma".

Kako se navodi, troje studenata i 20-ak njihovih kontakata se nalazi u izolaciji, a korona virus u Studenstki dom Karaburma, uneo je student iz Crne Gore.

Student koji je doneo koronu je muškarac.

Podsetimo, epidemiolog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu, čuvene Studentske poliklinike dr Mila Paunić rekla je da se u odnosu na juče broj zaraženih studenata nije povećao.

-Zaraženo je njih 20-ak - rekla je ona i dodala da je situacija pod kontrolom.

Ona je juče rekla da niko od njih nema tešku kliničku sliku, kao i da je situacija pod kontrolom.

-Sve je ovo potpuno očekivano. Svi su oni dobro. Niko nema tešku kliničku sliku - kazala je dr Paunić .

Direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić kazao je juče za da su u izolaciji tri studenta i 20-ak njihovih kontakata.

-Ovi studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, što su naknadno saznali. Studenti kod kojih je potvrđen virus, kao i dvadesetak njihovih kontakata, izolovani su u posebne smeštajne jedinice sa zasebnim kupatilima, gde ne postoji mogućnost kontakta sa ostalim stanarima domova. Pomenutim studentima se hrana dostavlja u sobe - kaže Minić.

Tiodorović: U Beograd došlo 10.000 studenata

Informacija da je korona ušla u studentske domove obelodanjena je juče, a epidemiolog prof. dr Branislav Tidorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa kazao je jutros u Jutarnjem programu.

-Moramo da obratimo pažnju na studentske domove, u Beograd je došlo 10.000 mladih ljudi sa strane, oni su sigurno doneli virus iz oblasti iz kojih su došli. Oni su testirani, situacija u domu na Karaburmi je koliko znam pod kontrolom, sprovode se sve mere, to će nas očekivati i nadalje. I u Nišu smo spremili deo objekta za studente koji su došli iz drugih delova Srbije, pa i van Srbije. Svi studentski centri moraju da brinu o tome - rekao je Tiodorović.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR