Glas Javnosti

OTELI VIŠE OD 70.000 SRPSKE IMOVINE NA KOSOVU! Albanci se baškare u srpskim kućama a zahteve za povraćaj niko ne rešava (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za povraćaj uzurpirane imovine na Kosovu i Metohiji podneto je više od 70.000 zahteva Srba i nealbanaca, a mnogi od tih slučajeva na sudovima stoje po 10 i više godina.

"Veliki broj predmeta traje više godina. Imala sam prilike da se upoznam sa predmetima koji su počeli recimo 2002. godine i koji još uvek nisu okončani. Nije bilo zakazano nijedno ročište i sa mukom smo pronašli predmete u sudskim arhivima", kaže za Kosovo online advokat Jovana Filipović.

Uzurpatori, uglavnom Albanci, usele se i zauzmu srpske kuće i posede i ne dozvoljavaju pravim vlasnicima da koriste vlastitu imovinu. U najvećem broju slučajeva to su imovine najveće vrednosti i na dobrim lokacijama.

 Nisu retki slučajevi zauzimanja i poljoprivrednog zemljišta u selima gde je komšija video da godinama njihove komšije Srbi ili ostali nealbanci ne dolaze i ne koriste svoju nepokretnost. Prosto, zauzmu tu njivu, koriste i obrađuju. Tako zabranjuju vlasniku da je proda i da na bilo koji način raspolože njome. Ukoliko vide da neko duže vreme nije ulazio u kuću, zauzmu i nju. Nije isključivo u pitanju samo zemljište na atraktivnoj lokaciji već i zemlja koja ima malu tržišnu cenu”, navodi Filipović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR