Glas Javnosti

OTAC PROTESTUJE ISPRED PREDSEDNIŠTVA: „Tražim zaštitu za svoju maloletnu decu od torture lokalnih političara“

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dalibor Cvetković iz Leskovca, otac dvoje maloletne dece, počeo je juče protest ispred Predsedništva Srbije u centru Beograda, kako bi, kako ističe, zaštitio svoju decu i porodicu od višegodišnjeg maltretiranja.

– Posle više desetina protesta, prijema, obećanja i laganja od strane pomoćnika ministarke Darije Kisić, kako bih zaštitio svoju maloletnu decu, svoju porodicu i sebe od torture lokalnih političara vladajuće partije, počinjem radikalni protest ispred Predsedništva, kako bi neko uvažio dokaze i zaustavio teror nad maloletnom decom, a narod video šta radi vlast – kaže Cvetković za Glas javnosti.

Cvetković je i ranije protestovao kod Predsedništva, ali problem još nije rešio.


Dalibor Cvetković sa transparentom / Izvor: Ustupljena fotografija

– Predsednik države je upućen u sve, ali ćuti jer je direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu, s kim sam u sudskom sporu, ujedno i funkcioner SNS-a i bliska osoba gradonačelnika Leskovca, zbog čega se i ne poštuje zakon, krši Ustav, maltretira čitava porodica, a sve na štetu dva moja maloletna deteta koja su žrtve nasilja, o čemu se godinama ćuti, a nasilnici šetaju slobodno – tvrdi Dalibor i ističe da za sve o čemu govori ima dokaze.

Kako navodi, posle razvoda, sin živi kod njega, dok je Centar za socijalni rad, odnosno direktor, doneo, prema rečima Cvetkovića, protivzakonitu odluku da ćerka bude kod majke i da može da je viđa u kontrolisanim uslovima, ali je nije video od januara ove godine.  


Dalibor sa ocem / Izvor: Ustupljena fotografija

Cvetković protestuje zajedno sa svojim ocem, a najavljuje i protestnu  šetnju glavnim ulicama Beograda.


Dalibor sa transparentom i simbolično zalepljenim ustima / Izvor: Ustupljena fotografija

– Zahtev, odnosno molba, je da predsednik Srbije primi dete i mene na razgovor i pomogne da se nađe rešenje, posle dugogodišnje torture koju trpimo. Zahtevamo i da, zbog mnogobrojnih grešaka i protivzakonitog rada leskovačkog Centra za socijalni rad direktor Centra, protiv koga su inače podnete brojne prijave, da ostavku ili bude smenjen – kaže Cvetković i dodaje da je, upravo zbog ovakvog odnosa Centra, odnosno direktora, zahtevao i da njegov slučaj bude dodeljen nekom drugom Centru za socijalni rad, koji bi odlučivao nepristrasno i na osnovu dokaza.  

Cvetković napominje da je protest uredno prijavio nadležnim organima.

- Nisam bitan ja, bitna su deca! - poručuje očajni otac. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR