Glas Javnosti

OTAC PONOVO PROTESTUJE ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Prolazimo PAKAO! Ne odustajem od borbe za pravdu za svoju decu, neka neko reaguje na NASILJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Posle dugogodišnje borbe za istinu i pravdu za dvoje maloletne dece, porodica Cvetković će pravdu po ko zna koji put potražiti ispred Predsedništva Republike Srbije u subotu, 16. septembra, kaže za Glas javnosti Dalibor Cvetković iz okoline Leskovca koji godinama pokušava da se izbori za to da, posle razvoda, on brine o deci koja, kako tvrdi, trpe nasilje.

Za sada je kod njega sin, dok je ćerka dodeljena majci. Tvrdi da su radnici leskovačkog Centra za socijalni rad zaštićeni od odgovornosti za ono što čine njegovoj deci i porodici.  

– Zašto je dete protivzakonito vestačeno pet puta na Institutu za mentalno zdravlje za odrasle i ko je odgovoran za to? Zašto je direktor leskovačkog Centra za socijalni rad protivzakonito odvojio brata i sestru da se ne viđaju mesecima unazad, iako je mišljenje veštaka bilo da se viđaju sto češće? Kako može mišljenje za sud da daje direktor Centra, s kim je otac dece inače u sudskom sporu i zašto je nadležno ministarstvo odbilo izuzeće leskovačkog Centra za socijalni rad? – pita Cvetković.  

Cvetković tvrdi da se prikrivaju dokazi da je decu zlostavljala njihova majka, njegova bivša supruga, o čemu, kako kaže, postoje lekarska dokumentacija i svedoci.

– Porodica Cvetkovic samo traži izjašnjenje deteta na sudu, jer je procenjeno da može sa deset godina da da iskaz i izabere s kim će živeti. Želimo miran život i bezbednost dece, kao i da neko reaguje na nasilje nad decom od šest i deset godina koja imaju pravo izbora i pravo na normalno detinjstvo! Posle svih protesta, molbi, odricanja, obećanja, torture, pretnji, laži… kao časna i poštena porodica nećemo odustati od borbe za istinu – navodi Dalibor Cvetković i dodaje da će u subotu od 7 sati i 30 minuta protestovati kod zgrade Predsedništva u centru Beograda zajedno sa svojim roditeljima.  

                                                                                       Foto: Glas javnosti arhiva

Stajaćemo dostojanstveno ispred Predsedništva, s transparentima, i u subotu od 7 sati i 30 minuta, jer su nam bezbednost i interes dece na prvom mestu, kao i bezbednost porodice, kaže naš sagovornik.

– Pozivamo advokata suprotne strane, majku dece, direktora Centra za socijalni rad u Leskovcu, Ministarstvo za brigu o porodici, poslanike, zaštitnike dečjih prava, zaštitnika građana da izađu i saslušaju nas, jer je situacija kroz koju trenutno prolazimo zbog političkog uticaja i ličnog sukoba s direktorom Centra koji je i ugledni član SNS-a u Leskovcu pravi pakao, naročito za decu. Protest je prijavljen kao mirno okupljanje i nadamo se da će proteći upravo tako. Živela deca Srbije! – poručio je Dalibor Cvetković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR