Glas Javnosti

OTAC DEVOJČICE KOJU SILOM DRŽI U KUĆI POPUSTIO, odveo je kod PSIHOLOGA ali MAJKA I DALJE ZABRINUTA: 'Ovo je nova VIKTIMIZACIJA ŽRTVE'!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

- Potpuno je nerealno očekivati da nasilnik dovede žrtvu da pred njim priča o onome šta joj se događa. U pitanju je drastičan primer sekundarne viktimizacije žrtve, odnosno primoravanja deteta da pred nasilnikom govori o nasilju kroz koje prolazi - kaže majka devojčice za Glas javnosti

Marijeta Savić, čiju je ćerku K. P. Centar za socijalni rad Rakovica bez ikakvog zakonskog osnova dodelio ocu, za "Glas javnosti" istče da je sada otac odveo devojčicu kod pedijatra i psihologa, te da nije realno očekivati da nasilnik dovede žrtvu i da ona treba pred njim da priča upravo o tome šta doživljava od njega.

Kako majka devojčice ističe, otac je po nalogu GCSR Rakovica odveo dete na Institut za mentalno zdravlje što je trebalo da uradi pre 4 meseca.

Foto: Privatna arhiva

- Ona je tamo odvedena u pratnji strica i oca, dakle onih u koje upire prstom i glasno govori o nasilju. Iako apsolutno verujem u stručnost te institucije - kaže ona i dodaje:

 - Potpuno je nerealno očekivati da nasilnik dovede žrtvu da pred njim priča o onome šta joj se događa. U pitanju je drastičan primer sekundarne viktimizacije žrtve, odnosno primoravanja deteta da pred nasilnikom govori o nasilju kroz koje prolazi - tvrdi njena majka. 

Devojčica nije dobro, pod stalnim je nadzorom oca i strica

- Nije dobro! Dobro je samo u retkim momentima kada je okružena komšijskom decom u dvorištu ona je pod stalnim nadzorom, pritiskom i pretnjama. Otac i stric joj prete ponovnim batinama, ali i trajnim oduzimanjem majke ukoliko ne bude slepo poslušna i ukoliko nastavi da prijavljuje nasilje kom je izložena - kaže za Glas javnosti Marijeta.

 

GCSR Rakovica je ovo nasilje relativizovao lažnim iskazima

- Što se tiče fizičke povrede, ni nakon 3 nedelje nije u potpunosti nestao ožiljak. GCSR Rakovica je ovo nasilje relativizovao lažnim iskazima u kojima se fizičke povrede minimalizuju i nepostupanjem po prijava policije, ali i mojim i detetovim prijavama -kaže ona.

Otac joj uskraćuje mogućnost za lični razvoj i obrazovanje 

Što se tiče njenog psihičkog zdravlja majka istiće da svi znaju da joj je potrebna pomoć.

  - Ona je u uslovima gde sa bolom i razumevanjem gleda drugare koji idu u školu, u muzičku, na sport. Njoj ni jezički kamp koji počinje danas nije omogućen iako mu se mesecima radovala. Otac joj uskraćuje svaku mogućnost za lični razvoj i obrazovanje - kaže ona za naš portal.

 

Devojčica po ulasku u kuću ljubi pod

Devojčica je  prošli vikend provela sa familijom i prijateljima i kako priča majka Marijeta bilo je i dirljivo i potresno. Ona po ulasku u kuću ljubi pod.

Foto: Privatna arhiva

- Na žalost, morala sam da joj objasnim da po preporuci GCSR ovog leta neće provesti pola školskog raspusta sa mnom, već ćemo se viđati tek svakog drugog vikenda i sredom. To je još jedna dramatična greška organa starateljstva koji je detetu uskratio i pravo koje je standard u svim privremenim merama – da raspust dete provodi jednako kod oba roditelja. Za nju je to nezamislivo jer sa ocem nikad nije letovala, niti provodila duže od 5-6 dana u kontinuitetu. Dakle, moju ćerku očekuju dva meseca patnje i života pod pretnjom batinama ukoliko nadležni organi ne reaguju u međuvremenu - zaključuje Marijeta.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR