Glas Javnosti

Opština staricu iselila iz stana, a komunalije i dalje naplaćuju od nje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Združena akcija "Krov nad glavom" zatražila je od nadležnih da hitno zaustave naplatu komunalnih dugova od Dobrinke Ilić (70) i da ih regulišu sa pravim držaocem stana - opštinom Palilula.

Traže i da se njoj nadoknadi sva pretrpljena šteta i gubici nastali njihovim postupanjem.

Ilić je iseljena još 2010. godine iz stana koji je prešao u vlasništvo opštine Palilula, koja od tada ne plaća račune za stan koji je uzela od Dobrinke.

Kako navodi "Krov nad glavom", kada je sama Dobrinka pokušala da Infostan i druge nadležne obavesti da stan više nije njen i da računi više ne mogu da se vode na njeno ime – oni su je zamajavali, odbijali da postupe po njenim zahtevima i od 2010. do 2017. godine joj "karikali" račune za stan iz koga je odavno iseljena.

 
Na taj način, opština Palilula i Infostan su Dobrinki Ilić nepravedno i protivzakonito stvorili dug koji premašuje 750.000 dinara.
 
Dobrinki Ilić se od minimalne penzije naplaćuju nelegitimni dug i naduvani izvršiteljski troškovi, a uprava opštine Palilula je u oktobru 2022. godine pokušala da traži i zaplenu Dobrinkinog jedinog preostalog doma – porodične kuće u selu Pudarci kod Grocke, navodi "Krov nad glavom".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR