Glas Javnosti

OPREZ! U POPULARNOM KLUBU U BEOGRADU DEVOJKAMA SIPANA DROGA U PIĆE?! Devojke tvrde da se ničega ne sećaju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Devojke budite na oprezu prilikom provoda u klubovima, jer je udruženje "Ženska solidarnost" upozorila na Tviteru da su pojedinim damama sipali drogu u piće!

Oni su na svom Tviter nalogu upozorili i objavili poruku jedne devojke koju su dobili, a koja tvrdi da se sve desilo u beogradskom klubu "Ben Akiba".

- Tri devojke su drogirane da sam ja čula, dve su imale sreću da im se pojavi treća drugarica i odvede ih kući dok su one padale i povraćale. Kada je jedna od njih pala u klubu prišao joj je jedan lik i odmah krenuo da je ljubi. Moja drugarica ima neobjašnjive ogromne modrice svuda po nogama i ne seća se apsolutno ničega te večeri - navodi se između ostalog u poruci ove devojke.

Korisnici Tvitera savetovali su je da slučaj prijavi policiji.

- Meni se isto ovo desilo dva puta u Ljubljani. Od toga da sam trezna (dva piva popijena) do toga da se ne sećam više apsolutno ničega i nepodnošljivog mamurluka ujutru sa treskavicom, znojenjem nenormalnim i mutnim vidom. U mom slučaju je bio ghb i toga ima svuda i nije za zezanje - navela je u komentaru jedna korisnica Tvitera.

Bilo je i onih koji nisu poverovali u ovu priču,ali su se javile i devojke koje su ovo doživele.

- Meni se desilo... Lik je priznao da mi je sipao u času sa pivom, posle čega nisam imala pojma ni šta radim, povraćala sam po sebi, nisam mogla ni da stojim. Hvala mojim prijateljima koji su bili pored mene celu noć i koji su ga prebili. To se desilo u skroz random kafiću - podelila je svoje iskustvo jedna devojka.

Pojedini su savetovali devojke da više vremena posvete obrazovanju i radu na sebi.

- Umesto da vise po klubovima, toplo preporučujem da idu u biblioteke, muzeje, pozorišta, tamo im se takve stvari neće dešavati - dodaje se u jednom od komentara.



Ubrzo se i oglasio i Zorana Trifunović, odgovorno lice kluba "Ben Akiba".

- Želim da se obratim javnosti povodom poruke koja je dospela na društvenim mrežama i u kojoj anonimna osoba traži pomoć da bi zaustavila i sprečila navodno, nasilno, nedobrovoljno, drogiranje mladih devojaka (po spoznaji anonomne informatorke: "...da sam ja čula"- tri devojke) u klubu Ben Akiba u kojem sam ja odgovorno lice - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Ben Akiba je aktivan ugostiteljski brend Beograda 22 godine, žanra noćnog kluba i koktel bara. Obezbeđenje kluba ne čine samo licencirani, obučeni i striktno zaduženi ljudi za bezbednost, sigurnost, mir i neophodnu pomoć, ako se za time ukaže potreba, svakom gostu i zaposlenom tokom boravka u Ben Akiba klubu. Za bezbednost u našoj kući zaduženo je i desetine mladih žena i muškaraca, domaćica i domaćina -profesionalnih ugostitelja, koji Ben Akiba klub smatraju svojom kućom, na čelu sa mnom.

Trifunović je dodao i da se u svim spornim situacijama uvek reagovalo pravovremeno.

- Naravno mogućnost zloupotrebe gužve i specifičnih uslova u noćnom klubu za različite kriminalne i nemoralne porive uvek postoji, na nama je da takve pokušaje sprečavamo, vinovnike identifikujemo i predamo pravosudnim organima. U tom smislu aktivno pokušavamo da dođemo do autorke poruke u pitanju, kako bismo otklonili mogućnosti svake manipulacije i ukoliko je potrebno pružili svu moguću pomoć i saradnju organima reda u sankcionisanju odvratnih anomalija u ponašanju siledžija za koje je predpostavljeno da su nekada bili i nekoga povredili, a da to niko od nas i ostalih gostiju nije primetio ili nije našao za shodno da povodom toga reaguje.



Dodaću da incidente, kojih po vokaciji posla ima više ili manje relativno redovno, uvek proveravamo i analiziramo pomoću video i audio sigurnosne opreme koja je raspoređena u prostoru kluba. Naglasio bih bih na kraju ovog teksta činjenicu da sam otac dve kćeri od 17. i 28., da među zaposlenima ima još desetoro dece raznih godišta i Bogu hvala njih nekoliko na putu, da je u našem redovnom timu više od 10 dama koje se rame uz rame bore sa nama muškarcima za egzistenciju koja je sve samo nije laka, svaka eventualna dalja konotacija nepoštovanja zena i ničeg osim apsolutnog prijateljstva, uvažavanja i ravnopravnog ophođenja prema njima u našoj kuci,bila ona gošća ili koleginica, faktično je deplasirana i toksična.

Sigurnost svih posetilaca i zaposlenih u Ben Akib klubu je apsolutni prioritet, svaka tvrdnja koja govori suprotno, te navodi incidente kao sto je to slučaj sa porukom povodom koje Vam se obraćam ovim putem, biće službeno proverena i predata advokatu, policiji i pravosudnim organima na dalju obradu" - zaključuje Trifunović u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR