Glas Javnosti

OPASNI STOMAČNI VIRUS MEĐU OSNOVCIMA: Prekinuta rekreativna nastava, 137 dece vraćeno u Beograd

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekoliko učenika je imalo i temperaturu, a agencija i škola u kontaktu su sa nadležnim zavodima za javno zdravlje u Zaječaru i Beogradu.

Čak 137 dece i troje nastavika OŠ "Jovan Miodragović" iz Beograda dobilo je stomačni virus tokom rekreativne nastave u Sokobanji.

Učenici 3. i 4. razreda boravili su u Sokobanji do 15. maja, kada su se zbog tegoba vratili kući.

Kako su nam kazali roditelji, deca su najpre počela da se žale na bol u stomaku, ali situacija nije delovala ozbiljno sve dok nisu neki od njih dobili proliv i temperaturu.


Kako su nam objasnili u školi, reč je o stomačnom virusu, agencija je odmah kontaktirala Zavod za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara, ali pošto su se deca vratila u Beograd i pošto je bilo potrebno da se uzme još biološkog materijala za analizu, slučaj je preuzeo beogradski Zavod za javno zdravlje, piše Telegraf 


- Izolovan je stomačni virus, Zavod za javno zdravlje je uzrokovao biološki materijal neke dece i pronađen je noro virus. Aagencija se obratila "Timoku", to je institut iz Zaječara, koji je prosledio sve GZJZ iz Bulevara despota Stefana. Bili smo u kontaktu s njima non-stop, dostavili imena dece koja su imala simptome. Oni će to dalje proslediti Zavodu u Zaječaru, pa će oni preduzeti mere iz svoje nadležnosti. Tokom celog dana smo u četvrtak i petak bili u kontaktu sa Zavodom - objasnili su u školi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR