Glas Javnosti

OPASNA PREVARA HARA ŠUMADIJOM

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pratioci društvene mreže Fejsbuk u Šumadiji, mada je pojava uočena i u ostalim delovima Srbije, od pre nekoliko dana preplavljeni su porukom: „Jesi li ti ovo na slici“ a stiže na njihove aplikacije Mesindžer i to pre svega sa nekog od naloga dugogodišnjih prijatelja, prenosi kragujevački portal Ucentar.

Slična situacija događala se i početkom godine, samo tada je poruka glasila; „Jesi li ti ovo u videu?“ Policija se nakon toga oglasila saopštenjem kako je reč o “malicioznom linku”, te da građani “ne ulaze i obavezno poruku obrišu s telefona”, kao i da je Odeljenje MUP-a za visokotehnološki kriminal na tragu počinicima ove prevare.

Kako je tada dodatno objašnjeno, u pitanju je prevara poznatija kao “fišing kampanja” pomoću koje prevaranti pokušavaju da dođu u posed informacija o korisničkom nalogu određene osobe.

Kako se saznalo, prevaranti su taj nalog posle zloupotrebili i iskoristili podatke za otvaranje naloga na kockarskim sajtovima ili za manipulacije sa računima u banci, navode na kragujevačkom portalu Ucentar.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR