Glas Javnosti

ONI SU OSVOJILI VREDNE NAGRADE! Proglašeni pobednici prvog konkursa Pošte Srbije "Pismo BOŽIĆ BATI"! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nova godina donela je prve pobednike konkursa „Pismo Božić Bati“ Pošte Srbije.

Deca do dvanaest godina iz cele Srbije vredno su smišljala, pisala, maštala i slikala ove zime! Na adresu Božić Bate je, u okviru Poštinog konkursa, od 1. decembra 2021. do 7. januara 2022. pristiglo oko 3.000 dečjih pisama.

1_mesto_individualna_konkurencija 
Komisija nije imala nimalo lak zadatak. Nakon pažljivog pregledanja svih radova, za pobednicu je proglašena Marija Eraković (12), učenica šestog razreda OŠ „Mića Stanojlović“ iz Koceljeve, za pesmu dugog stiha „Moj najlepši Božić“.

1_mesto 
Drugo mesto osvojile su Tijana i Tara Malivuk (6) iz Sremskih Karlovaca, za likovni rad.

2_mesto 

Treća nagrada pripala je Pavlu Markoviću (7) iz Beograda, za kratak prozni tekst „Pismo Božić Bati“.

3_mesto 3_mesto_individualna_konkurencija 

Četvrtu i petu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji likovnim radovima osvojile su Ema Leški (10) iz Gospođinaca, i Una Gligorijević (9) iz Vlasotinca.

4_mesto 
Za najbolje u grupnoj konkurenciji proglašeni su petaci OŠ „Momčilo Popović Ozren“ iz Paraćina, osvojivši prvo mesto timskim likovnim radom. I ostale nagrade pripale su likovnim radovima: drugo mesto osvojio je vrtić „Slavujak“, PU „Boško Buha“, iz Beograda; trećeplasirani su četvrtaci OŠ „Crnjanski“ iz Jagodine; četvrta i peta
nagrada pripale su trećem razredu OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove, i vaspitnoj grupi iz vrtića „Palčica“ iz Novog Sada.

5_mesto_grupni_rad 
U izuzetno jakoj konkurenciji radova različitih tehnika i formata, najbolje ocenjeni osvojili su po pet vrednih nagrada u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji: električni trotinet, dva tableta i dva mobilna telefona dodeljuju se u pojedinačnoj konkurenciji, a pet televizora kolektivne su nagrade za najuspešnije vaspitne i obrazovne
grupe.

5_mesto_individualna_konkurencija 
Komisiju su činili proslavljeni pisci za decu – Mirjana Bulatović, Nevena Vitošević Ćeklić i Branko Stevanović, i svetski poznati stok fotografi, braća Bojan i Ivan Zamurović.
Svečana dodela nagrada sa izložbom pobedničkih radova, odlaže se zbog trenutne epidemiološke situacije i biće naknadno organizovana.
Sve informacije vezane za Poštu Srbije, možete pratiti i na zvaničnom Instagram profilu @posta.rs.

BONUS VIDEO: MILAN ŠARAC: OVO JE PREDVIDELO SMRT TOME ZDRAVKOVIĆA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR