Glas Javnosti

OLUJNO NEVREME U TOPOLI: Vetar ČUPAO stabla iz korena, a u ovim selima nastao KOLAPS!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Strašne vremenske nepogode u Topoli napravile su štetu na lokalnim putevima i zasadima voća i povrća. U mnogim selima je nestajala struja, a dolazilo je i do prekida saobraćaja 

Snažno nevreme, praćeno jakim vetrom, obilnom kišom i gradom slabijeg intenziteta zahvatilo je Topolu.

Velika šteta pričinjena je na loklanim putnim pravcima, kao i na zasadima voća i povrća, a meštani sela Blaznava kažu da odavno nisu videli takvo nevreme.

 - Odjednom su se nadvili sivi i crni oblaci, mislili smo da će voda odneti sve pred sobom. Grad je padao desetak minuta, sa kišom, štete ima na voću i povrću, olujni vetar je skidao crepove sa kuća, bilo je strašno. Kiša je padala, što se kaže i zemlji je bila teška, odavno nije bilo kao sada, samo smo molili Boga da što pre prođe oblak“ - kažu za "Rinu" meštani sela Blaznava.

Olujno nevreme uzrokovalo je otežano snabdevanje električnom energijom u nekoliko sela ove opštine.

Na deonici puta Topola – Rudnik u selu Manojlovci olujni vetar je obori stablo koje se nalazilo neposredno pored glavnog puta.

Jovan Nikolić, koji je prolazio tom deonicom neposredno nakon što je drvo palo, kaže da su morali da pozovu obližnje meštane u pomoć, zato što nisu mogli da prođu.

- Drvo je palo preko cele širine puta, nismo mogli da prođemo a krenuli smo prema Rudniku. Vrlo brzo se stvorila kolona vozila iz oba pravca, morali smo da pozovemo obližnje meštane da iseku drvo i pomere sa puta, sreća pa u trenutku kada je palo stablo nije bilo automobila u blizini - kaže Nikolić za pomenuti portal.

Posle kraće pauze, saobraćaj na ovoj izuzetno frekventnoj deonici je ponovo uspostavljen.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR