Glas Javnosti

OLIVER (16) ODRŽAO LEKCIJU SVIMA : Našao novčanik sa 22.000 dinara i vratio ga, a vlasnik je ovako odreagovao

Društvo
Autor: Glas javnosti

Evo kako je reagovao vlasnik novčanika

Gimnazijalac Oliver Stojanović (16) iz Vladičinog Hana pronašao je novčanik sa dokumentima i parama u lokalnom autobusu Kavim Jedinstva. U novčaniku je pored ličnih isprava, mesečne karte, bilo i 22.000 dinara. Vlasnik novčanika je iz sela Mazarać kod Vranja, zaposlen u jednom vranjskom preduzeću.

Oliver se nije se dvoumio, vratio je sve vlasniku.

- Krenuo sam u školu u Vranje, autobusom u 8:20. Seo sam pozadi, a tokom vožnje na jednoj od stanica ušla su tri muškarca. Seli su na sedeištima pored mene. Ništa nisam primetio, a tek kad je trebalo da izađem, video sam da je na sedištu novčanik. Nisam imao prvi čas u Gimnaziji, pa sam samo pogledao dokumenta i pozvao oca. Slikao sam mu ličnu kartu iz novčanika i uspeli smo da dođemo do vlasnika i stupimo u kontakt. Ubrzo smo se našli i predao sam mu sve. On je samo pogledao dokumenta, novac nije ni brojao. Pružio mi 2.000 dinara uz veliku zahvalnost - priča ovaj učenik Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju.

Oliver kaže da smatra da bi svako postupio kao on.

- Dečak je ovim gestom zaslužio svaku pohvalu i primer je svojim vršnjacima, ali i svima drugima kako treba postupati u ovakvim i sličnim situcijama - kaže jedan od stalnih putnika na Vladičin Han - Vranje.

Glas javnosti / T04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR