Glas Javnosti

STRAH ILI... Trovanje ispraznilo rafove sa koka kolom, oglasili se ministar zdravlja, inspekcija...

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Hrvatski ministar zdravlja potvrdio da je šestoro pacijenata primljeno sa mogućim posledicama uzimanja korozivnih materija.

U prodavnicama i marketima u Hrvatskoj, sa polica su počeli da sklanjaju proizvode kompanije Coca Cola.

Članice Fortenova grupe - Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic samostalno i preventivno povlaće sva bezalkoholna pića iz svojih radnji, piše Jutarnji.hr.

Na ovu odluku došli su nakon što se o slučaju trovanja gaziranim pićima u Hrvatskoj oglasio Državni inspektorat.

Sanitarna inspekcija DIRH-a odmah po primanju informacije o događajima u Rijeci obavila je inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci. U sklopu inspekcijskih nadzora uzeta su četiri uzorka, svi marke Romerquelle, koji su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, navode u saopštenju.

Ističu kako u inspekcijskim nadzorima u prometu nije zatečena suspektna serija Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobijenim telesnim povredama.

Na osnovu informacija koje su dobili juče, inspekcija izuzela je jedan uzorak Coca cola, Original taste, Gazirano osvežavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, iz samouslužnog aparata, kao i još dva uzorka Coca cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine.

Sanitarna inspekcija obavila je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu u Zagrebu.

Kako dalje navode, u cilju zaštite interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani, sanitarna inspekcija je trgovačkom društvu privremeno zabranila stavljanje na tržište i povlačenje sumnjivih proizvoda.

Inspekcijski rad je u toku, te će se, čim stignu rezultati analiza, sanitarna inspekcija preduzeti sve zakonom propisane mere. Državni inspektorat o istome će obavestiti javnost.

U prodavnicama i marketima počeli su da sklanjaju proizvode kompanije Coca Cola sa polica.

Podsetimo, juče je odjeknula vest da je nekoliko ljudi otrovano nakon konzumiranja gaziranih pića.

Iz ove kompanije su se odmah oglasili i saopštili da preduzimaju sve korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

Jutros se oglasio i hrvatski ministar zdravlja koji je potvrdio da je šestoro pacijenata primljeno sa mogućim posledicama uzimanja korozivnih materija.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR